Placki ziemniaczane z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z pieczarkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

1

100

1 pęczek

100

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i pokrój w cząstki - ósemki. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę a następnie dodaj pieczarki i posiekaną natkę. Zalej śmietaną i dopraw do smaku.

Krok 3

Fix Chrupiące placki ziemniaczane przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Smaż regularnej wielkości placki z obu stron na złoty kolor.

Krok 4

Na usmażone placki nakładaj pieczarkowy farsz. Podawaj posypane startym parmezanem i natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej