Placki ziemniaczane z cukinią - chrupiące | Przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z cukinią

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

43

heart
733 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

383 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

716 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 łyżeczka

180 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Przygotuj Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr według przepisu z opakowania, mieszając go z jajkiem i wodą. Następnie odstaw na 10 minut, aby zgęstniał. W tym czasie pokrój cukinię, marchewkę i czerwoną paprykę w cienkie paski julienne (lub po prostu zetrzyj na tarce). Cebulę pokrój w drobną kostkę. Warzywa dodaj do ciasta.

Placki ziemniaczane z cukinią  - Krok 1

Krok 2

Oliwki pokrój w plastry, a ser feta pokrusz w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki połącz ze sobą w cieście, a następnie dopraw do smaku oregano.

Placki ziemniaczane z cukinią  - Krok 2

Krok 3

Ciasto nakładaj na rozgrzany tłuszcz, formując małe placki. Smaż je na złoty kolor.

Placki ziemniaczane z cukinią  - Krok 3

Krok 4

Usmażone placki układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj je z ulubionym sosem.

Placki ziemniaczane z cukinią  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Grażyna Rosolek LRosolek

    Grażyna Rosolek LRosolek , 08.05.2020

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Asia Imanska-koziel

    Asia Imanska-koziel , 19.07.2016

    dzisiaj będę je robić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł dziedzic

    Paweł dziedzic , 05.05.2016

    może być

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Mizerska Lakomiak

    Katarzyna Mizerska Lakomiak , 16.07.2015

    Placuszki z cukinii super, paluszki lizać

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z cukinią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z cukinią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki ziemniaczane z cukinią Placki ziemniaczane z cukinią

Prezentujemy pomysłowe połączenie znanych i uwielbianych przez Polaków placków ziemniaczanych ze świeżymi warzywami. Jeśli zdarza ci się mieć zaledwie pół godziny na przygotowanie obiadu dla całej rodziny, a chcesz, żeby posiłek był nie tylko smaczny, ale również efektowny, przepis na placki ziemniaczane z cukinią przypadnie ci do gustu. Osoby ceniące sobie oszczędność czasu, zawsze powinny mieć w swojej spiżarni Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr, które posłużą jako baza do tego dania. Wystarczy przygotować je zgodnie z przepisem na opakowaniu, a następnie do ziemniaczanej bazy dodać posiekane warzywa, w tym przede wszystkim z cukinię. Charakteru tej potrawie nadają oliwki i ser feta, które sprawiają, że typowo polskie przecież danie zyskuje śródziemnomorskiego charakteru. Placuszki po usmażeniu możesz podawać solo, albo dobrać do nich ulubiony sos, np. tzatziki lub czosnkowy.