
Składniki
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
100 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 łyżeczka
180 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przygotuj Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr według przepisu z opakowania, mieszając go z jajkiem i wodą. Następnie odstaw na 10 minut, aby zgęstniał. W tym czasie pokrój cukinię, marchewkę i czerwoną paprykę w cienkie paski julienne (lub po prostu zetrzyj na tarce). Cebulę pokrój w drobną kostkę. Warzywa dodaj do ciasta.

Krok 2
Oliwki pokrój w plastry, a ser feta pokrusz w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki połącz ze sobą w cieście, a następnie dopraw do smaku oregano.

Krok 3
Ciasto nakładaj na rozgrzany tłuszcz, formując małe placki. Smaż je na złoty kolor.

Krok 4
Usmażone placki układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj je z ulubionym sosem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki ziemniaczane z cukinią
Prezentujemy pomysłowe połączenie znanych i uwielbianych przez Polaków placków ziemniaczanych ze świeżymi warzywami. Jeśli zdarza ci się mieć zaledwie pół godziny na przygotowanie obiadu dla całej rodziny, a chcesz, żeby posiłek był nie tylko smaczny, ale również efektowny, przepis na placki ziemniaczane z cukinią przypadnie ci do gustu. Osoby ceniące sobie oszczędność czasu, zawsze powinny mieć w swojej spiżarni Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr, które posłużą jako baza do tego dania. Wystarczy przygotować je zgodnie z przepisem na opakowaniu, a następnie do ziemniaczanej bazy dodać posiekane warzywa, w tym przede wszystkim z cukinię. Charakteru tej potrawie nadają oliwki i ser feta, które sprawiają, że typowo polskie przecież danie zyskuje śródziemnomorskiego charakteru. Placuszki po usmażeniu możesz podawać solo, albo dobrać do nich ulubiony sos, np. tzatziki lub czosnkowy.