Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr połącz z jajkiem i 2,5 szklanki wody. odstaw ciasto na 10 min aby zgęstniało.

Krok 2

Kiełbasę obierz ze skóry i pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 3

Kiełbasę i cebulę dodaj do ciasta i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Smaż placki na małym ogniu na oleju. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej