Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr połącz z jajkiem i 2,5 szklanki wody. odstaw ciasto na 10 min aby zgęstniało.

Krok 2

Kiełbasę obierz ze skóry i pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 3

Kiełbasę i cebulę dodaj do ciasta i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Smaż placki na małym ogniu na oleju. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Miodowe ciasteczka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej