Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr połącz z jajkiem i 2,5 szklanki wody. odstaw ciasto na 10 min aby zgęstniało.

Krok 2

Kiełbasę obierz ze skóry i pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 3

Kiełbasę i cebulę dodaj do ciasta i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Smaż placki na małym ogniu na oleju. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebulowe placki ziemniaczane z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Skubaniec
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej