Placki ziemniaczane z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z krewetkami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

249 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

20 gramów

1 sztuka

1 łyżka

180 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr według przepisu na opakowaniu, mieszając go z jajkiem i wodą. Pokrój krewetki w małe kawałki, a cebulę posiekaj. Dodaj je do Fixu Knorr wraz z imbirem, ostrą papryką i ziarnami sezamu. Całość wymieszaj, a ciasto odstaw na 10 minut, aby zgęstniało.

Placki ziemniaczane z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Ciasto nakładaj na rozgrzany tłuszcz, formując małe placki. Smaż je na złoty kolor.

Placki ziemniaczane z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Usmażone placki układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Placki ziemniaczane z krewetkami - Krok 3

Krok 4

Na koniec udekoruj danie szczypiorkiem.

Placki ziemniaczane z krewetkami - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej