Placki ziemniaczane z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z krewetkami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

241 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

20 gramów

1 sztuka

1 łyżka

180 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr według przepisu na opakowaniu, mieszając go z jajkiem i wodą. Pokrój krewetki w małe kawałki, a cebulę posiekaj. Dodaj je do Fixu Knorr wraz z imbirem, ostrą papryką i ziarnami sezamu. Całość wymieszaj, a ciasto odstaw na 10 minut, aby zgęstniało.

Placki ziemniaczane z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Ciasto nakładaj na rozgrzany tłuszcz, formując małe placki. Smaż je na złoty kolor.

Placki ziemniaczane z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Usmażone placki układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Placki ziemniaczane z krewetkami - Krok 3

Krok 4

Na koniec udekoruj danie szczypiorkiem.

Placki ziemniaczane z krewetkami - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej