Placki ziemniaczane z krewetkami - przepis | Przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z krewetkami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
258 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

20 gramów

1 sztuka

1 łyżka

180 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr według przepisu na opakowaniu, mieszając go z jajkiem i wodą. Pokrój krewetki w małe kawałki, a cebulę posiekaj. Dodaj je do Fixu Knorr wraz z imbirem, ostrą papryką i ziarnami sezamu. Całość wymieszaj, a ciasto odstaw na 10 minut, aby zgęstniało.

Placki ziemniaczane z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Ciasto nakładaj na rozgrzany tłuszcz, formując małe placki. Smaż je na złoty kolor.

Placki ziemniaczane z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Usmażone placki układaj na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Placki ziemniaczane z krewetkami - Krok 3

Krok 4

Na koniec udekoruj danie szczypiorkiem.

Placki ziemniaczane z krewetkami - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki ziemniaczane z krewetkamiPlacki ziemniaczane z krewetkami

Przygotuj Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr według przepisu na opakowaniu, mieszając go z jajkiem i wodą. Pokrój krewetki w małe kawałki, a cebulę posiekaj. Dodaj je do Fixu Knorr wraz z imbirem, ostrą papryką i ziarnami sezamu. Całość wymieszaj, a ciasto odstaw na 10 minut, aby zgęstniało.