
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkiem zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odstaw ciasto na 10 minut.

Krok 2
Następnie smaż na oleju okrągłe placki. Gdy nabiorą rumianej barwy i będą chrupiące, odsącz je ręczniku papierowym.

Krok 3
Kiełbasę pokrój w większą kostkę, cebulę drobniej i podsmaż składniki na patelni.

Krok 4
Po chwili smażenia dodaj przyprawy i poczekaj, aż nabiorą aromatu.

Krok 5
Teraz dodaj koncentrat pomidorowy oraz odsączoną fasolkę z puszki.

Krok 6
Wlej kilka łyżek wody i duś całość, aż fasolka zgęstnieje i wszystkie składniki dobrze się połączą. Gotową fasolkę podawaj z chrupiącymi plackami ziemniaczanymi.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki ziemniaczane z fasolką
Placki ziemniaczane jadane się chętnie na całym świecie. Występują pod różnymi nazwami, ale łączy je ziemniaczany smak i kusząca chrupiąca skórka wysmażona na złoty kolor. Można jeść je na słodko, z cukrem lub dżemem albo na słono, z kwaśną śmietaną lub gulaszem. Dzięki Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr można przygotować w sposób szybki i niewymagający dużej kulinarnej wprawy sposób. Ważne jest, aby po usmażeniu placków odsączyć je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Nietypowym dodatkiem do placków będzie fasolka. Kojarzyć może się ona z kuchnią brytyjską, gdzie fasola w pomidorowym sosie króluje na stołach, zwłaszcza podczas śniadań. Ta wersja fasoli przypominać ma fasolkę po bretońsku, smażona jest bowiem razem z kiełbasą, aby nabrała wędzonego posmaku. Gotowe placki ziemniaczane z fasolą możesz zjeść na obiad lub kolację. Danie ozdób zieleniną lub odrobiną śmietany.