Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

1587 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

466 osób wydrukowało

Pobierz pdf

947 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa pokrój w kostkę i oprósz pieprzem. Warzywa obierz i pokrój w niewielką kostkę, a cebulę posiekaj.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Przesmaż na patelni mięsa, dodaj cebulę i warzywa. Smaż kilka minut. Zalej wodą i dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz posiekaną papryczkę chili. Gotuj, aż mięso będzie miękkie.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i dopraw pieprzem.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki zetrzyj na drobnej tarce, dodaj jajka, posiekaną cebulę i mąkę. Dokładnie wymieszaj. Smaż duże placki – około 15 cm średnicy – na złocisto z obu stron. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na każdym placku ułóż łyżkę gulaszu i złóż na pół. Podawaj z kleksem śmietany.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

6

Opinie o przepisie

  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Lisiecka

    Katarzyna Lisiecka , 14.10.2016

    smaczny w tej wersji znalam trochę inną

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Felsberg

    Jan Felsberg , 24.08.2016

    Super pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Brylewska

    Joanna Brylewska , 17.08.2016

    spoko przepis wyszlo bardzo smaczne :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Baymert

    Karol Baymert , 22.05.2016

    mega

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krystian malcherczyk

    krystian malcherczyk , 12.09.2015

    Super !!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEOPlacek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO

Chrupiące placki ziemniaczane smaży się dość szybko i są wyjątkowo proste w przygotowaniu. To danie, które doskonale komponuje się z wieloma dodatkami. Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs jest propozycją na tę potrawę w wersji pikantnej.  Intensywnego smaku nadaje całości sos. Przyrządza się go z marchewki, ziemniaków, selera, pietruszki i cebuli, które łączy się z podsmażonym mięsem wołowym oraz wieprzowym. Całość dusi się z ziołami i przyprawami, takimi jak liść laurowy, ziele angielskie oraz chili. Mięso jest miękkie i dobrze doprawione, a cały sos wyrazisty i dość ostry. Polewa się nim usmażone na złoto placki ziemniaczane i składa na pół. Jeśli lubisz łagodniejsze smaki, ozdób potrawę kleksem gęstej śmietany. Posyp też placki natką pietruszki lub udekoruj świeżym tymiankiem. Chcąc urozmaicić sos, dodaj do niego pomidory z puszki, czerwoną paprykę lub cukinię. Chcesz spróbować pikantnej wersji tego popularnego dania? Wykorzystaj podany przepis. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią. Smacznego.