Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

1552 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

463 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

928 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 gramów

0

0

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

300 mililitrów

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

2 sztuki

250 gramów

250 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa pokrój w kostkę i oprósz pieprzem. Warzywa obierz i pokrój w niewielką kostkę, a cebulę posiekaj.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Przesmaż na patelni mięsa, dodaj cebulę i warzywa. Smaż kilka minut. Zalej wodą i dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz posiekaną papryczkę chili. Gotuj, aż mięso będzie miękkie.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i dopraw pieprzem.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki zetrzyj na drobnej tarce, dodaj jajka, posiekaną cebulę i mąkę. Dokładnie wymieszaj. Smaż duże placki – około 15 cm średnicy – na złocisto z obu stron. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na każdym placku ułóż łyżkę gulaszu i złóż na pół. Podawaj z kleksem śmietany.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 5
6

Opinie o przepisie

  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak

    dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Lisiecka

    Katarzyna Lisiecka

    smaczny w tej wersji znalam trochę inną

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Felsberg

    Jan Felsberg

    Super pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Brylewska

    Joanna Brylewska

    spoko przepis wyszlo bardzo smaczne :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Baymert

    Karol Baymert

    mega

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krystian malcherczyk

    krystian malcherczyk

    Super !!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Ziele angielskie z Meksyku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Ziele angielskie z Meksyku Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEOPlacek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO

Chrupiące placki ziemniaczane smaży się dość szybko i są wyjątkowo proste w przygotowaniu. To danie, które doskonale komponuje się z wieloma dodatkami. Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs jest propozycją na tę potrawę w wersji pikantnej.  Intensywnego smaku nadaje całości sos. Przyrządza się go z marchewki, ziemniaków, selera, pietruszki i cebuli, które łączy się z podsmażonym mięsem wołowym oraz wieprzowym. Całość dusi się z ziołami i przyprawami, takimi jak liść laurowy, ziele angielskie oraz chili. Mięso jest miękkie i dobrze doprawione, a cały sos wyrazisty i dość ostry. Polewa się nim usmażone na złoto placki ziemniaczane i składa na pół. Jeśli lubisz łagodniejsze smaki, ozdób potrawę kleksem gęstej śmietany. Posyp też placki natką pietruszki lub udekoruj świeżym tymiankiem. Chcąc urozmaicić sos, dodaj do niego pomidory z puszki, czerwoną paprykę lub cukinię. Chcesz spróbować pikantnej wersji tego popularnego dania? Wykorzystaj podany przepis. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią. Smacznego.