Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
1658 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

481 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1022 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa pokrój w kostkę i oprósz pieprzem. Warzywa obierz i pokrój w niewielką kostkę, a cebulę posiekaj.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Przesmaż na patelni mięsa, dodaj cebulę i warzywa. Smaż kilka minut. Zalej wodą i dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz posiekaną papryczkę chili. Gotuj, aż mięso będzie miękkie.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i dopraw pieprzem.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki zetrzyj na drobnej tarce, dodaj jajka, posiekaną cebulę i mąkę. Dokładnie wymieszaj. Smaż duże placki – około 15 cm średnicy – na złocisto z obu stron. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na każdym placku ułóż łyżkę gulaszu i złóż na pół. Podawaj z kleksem śmietany.

Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

6

Opinie o przepisie

  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Lisiecka

    Katarzyna Lisiecka , 14.10.2016

    smaczny w tej wersji znalam trochę inną

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Felsberg

    Jan Felsberg , 24.08.2016

    Super pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Brylewska

    Joanna Brylewska , 17.08.2016

    spoko przepis wyszlo bardzo smaczne :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Baymert

    Karol Baymert , 22.05.2016

    mega

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krystian malcherczyk

    krystian malcherczyk , 12.09.2015

    Super !!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEOPlacek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs - VIDEO

Chrupiące placki ziemniaczane smaży się dość szybko i są wyjątkowo proste w przygotowaniu. To danie, które doskonale komponuje się z wieloma dodatkami. Placek po węgiersku z dwoma rodzajami mięs jest propozycją na tę potrawę w wersji pikantnej.  Intensywnego smaku nadaje całości sos. Przyrządza się go z marchewki, ziemniaków, selera, pietruszki i cebuli, które łączy się z podsmażonym mięsem wołowym oraz wieprzowym. Całość dusi się z ziołami i przyprawami, takimi jak liść laurowy, ziele angielskie oraz chili. Mięso jest miękkie i dobrze doprawione, a cały sos wyrazisty i dość ostry. Polewa się nim usmażone na złoto placki ziemniaczane i składa na pół. Jeśli lubisz łagodniejsze smaki, ozdób potrawę kleksem gęstej śmietany. Posyp też placki natką pietruszki lub udekoruj świeżym tymiankiem. Chcąc urozmaicić sos, dodaj do niego pomidory z puszki, czerwoną paprykę lub cukinię. Chcesz spróbować pikantnej wersji tego popularnego dania? Wykorzystaj podany przepis. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią. Smacznego.