Placki po węgiersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki po węgiersku

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

1 kilogram

1 sztuka

1 szczypta

5 łyżek

1 łyżeczka

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę kroimy w kostkę i obtaczamy w mące, następnie podsmażamy i wrzucamy do gotującego się bulionu i gotujemy ok 1,5 godziny. Podsmażamy jedną cebulę i wrzucamy do gulaszu. Paprykę kroimy w paski i w połowie gotowania wrzucamy do gulaszu. Dodajemy także łyżeczkę chilli , papryki słodkiej sproszkowanej, liść laurowy, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy aż mięso będzie miękkie.

Krok 2

W tym czasie przygotowujemy placki. Ucieramy ziemniaki na tarce, dodajemy jajko, łyżkę mąki, pieprz, sól i cebulę. Łączymy składniki. Na rozgrzanym tłuszczu nakładamy starte ziemniaki na całej powierzchni patelni.

Krok 3

Po usmażeniu kładziemy placek na talerzu, polewamy gorącym gulaszem i przykrywamy drugim plackiem. polewamy śmietaną. Dekorujemy koperkiem lub pietruszką. Polecam. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej