Pyzy z mięsem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyzy z mięsem i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

347 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

183 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 kilogram

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę ziemniaków ugotuj i przeciśnij przez praskę na purée. Resztę zetrzyj na tarce i odsącz z nadmiaru płynu.

Pyzy z mięsem i papryką - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki połącz ze sobą, dodając mąkę i jajko. Wyrób na gładką masę, podsypując mąką. Uformuj kulki, a następnie rozgnieć je na płasko.

Pyzy z mięsem i papryką - Krok 2

Krok 3

Cebulę obierz i posiekaj, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę. Połowę cebuli i paprykę przesmaż. Dodaj oba składniki do mięsa, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem. Następnie dodaj jajko oraz bułkę tartą i majeranek. Dobrze wymieszaj.

Pyzy z mięsem i papryką - Krok 3

Krok 4

Z farszu mięsnego uformuj kule wielkości orzecha włoskiego i układaj na kawałkach ciasta. Sklej brzegi tak, by powstała kula.

Pyzy z mięsem i papryką - Krok 4

Krok 5

Na gotującą się i osoloną wodę wkładaj pyzy. Po wypłynięciu gotuj jeszcze 7 minut. Podawaj posypane przesmażoną cebulą.

Pyzy z mięsem i papryką - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z mięsem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z mięsem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z mięsem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z mięsem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z mięsem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z mięsem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z mięsem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy z mięsem i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej