Kurczak po japońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po japońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 sztuk

1 łyżeczka

4 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i pokrój. Mięso podziel na małe kawałki.

Krok 2

Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr wymieszaj z cukrem i kilkoma łyżkami wody.

Krok 3

Marynatą natrzyj kurczaka i odstaw na godzinę.

Krok 4

Pieczarki i cebulę posiekaj.

Krok 5

Kurczaka podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 6

Dodaj pieczarki, cebulę i smaż jeszcze 10 minut.

Krok 7

Wlej bulion, dodaj groszek konserwowy i jajko. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej