Kurczak po japońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po japońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 sztuk

1 łyżeczka

4 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i pokrój. Mięso podziel na małe kawałki.

Krok 2

Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr wymieszaj z cukrem i kilkoma łyżkami wody.

Krok 3

Marynatą natrzyj kurczaka i odstaw na godzinę.

Krok 4

Pieczarki i cebulę posiekaj.

Krok 5

Kurczaka podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 6

Dodaj pieczarki, cebulę i smaż jeszcze 10 minut.

Krok 7

Wlej bulion, dodaj groszek konserwowy i jajko. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej