Kurczak po japońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po japońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 sztuk

1 łyżeczka

4 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i pokrój. Mięso podziel na małe kawałki.

Krok 2

Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr wymieszaj z cukrem i kilkoma łyżkami wody.

Krok 3

Marynatą natrzyj kurczaka i odstaw na godzinę.

Krok 4

Pieczarki i cebulę posiekaj.

Krok 5

Kurczaka podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 6

Dodaj pieczarki, cebulę i smaż jeszcze 10 minut.

Krok 7

Wlej bulion, dodaj groszek konserwowy i jajko. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po japońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej