Quesadilas z wędzonym kurczakiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

21

694 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

241 osób wydrukowało

Pobierz pdf

433 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

100 mililitrów

300 gramów

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

50 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa i kurczaka pokrój w paseczki i przesmaż na oliwie. Następnie dodaj posiekaną natkę kolendry, łyżeczkę kminu rzymskiego, pokrojone w kostkę awokado, tarty ser i dopraw potrawę ketchupem Hellmann's, który połączy składniki, nada im bogatego, pomidorowego smaku przy zachowaniu niskiej kaloryczności potrawy.

Quesadilas z wędzonym kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Przygotowany farsz nałóż na połowę tortilli. Tortille złóż na pół. Obsmaż na patelni z obu stron tak aby ciasto zrobiło się chrupiące a ser w środku się roztopił. Gotową tortillę pokrój na kawałki.

Quesadilas z wędzonym kurczakiem - Krok 2
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Kawałek ostrej papryki nada potrawie iście meksykańskiego charakteru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadilas z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadilas z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadilas z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadilas z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadilas z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadilas z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadilas z wędzonym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetki czosnkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quesadilas z wędzonym kurczakiemQuesadilas z wędzonym kurczakiem

Masz ochotę na danie pochodzące z kuchni meksykańskiej? W takim razie przygotuj quesadilas, które łączy w sobie smak i aromat wędzonego kurczaka oraz papryki. Do przyrządzenia tego dania niezbędne są placki tortilli, które możesz zrobić samodzielnie. Wystarczy, że połączysz ze sobą mąkę pszenną, gorącą wodę oraz niewielką ilość oleju i zagnieciesz ciasto, które należy bardzo krótko smażyć na patelni. Sekret nietypowego farszu quesadilas kryje się w doborze odpowiednich przypraw. Poza papryką świetnie sprawdzi się posiekana kolendra oraz kmin rzymski. Pomidorowy posmak uzyskasz za sprawą dodatku ketchupu lub kawałków świeżych pomidorów. Ser żółty, np. cheddar, zapewni całości gęstą konsystencję. Natomiast smak mięsa doskonale podkreśli cebula (dowolnie: czerwona lub biała). Kurczaka wędzonego kup gotowego lub zastąp go piersią drobiową grillowaną albo pieczoną w piekarniku. Quesadilas podawaj na ciepło z sosem pomidorowym, majonezowym lub czosnkowym. Wypróbuj ten przepis na meksykańskie danie. Życzymy smacznego.