Paszteciki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z ciasta francuskiego

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

2

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę ciasta francuskiego posmaruj pasztetem drobiowym, posyp mini kostką Czosnkową, zwiń dokładnie, łącze powinno znaleźć się pod spodem.

Krok 2

Potnij po skosie na sześć kawałków, na środku każdego pasztecika zrób lekkie nacięcie.

Krok 3

Wstaw do gorącego piekarnika o temperaturze 200 stopni i piecz około 15 minut.

Krok 4

Podawaj do barszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paszteciki z ciasta francuskiegoPaszteciki z ciasta francuskiego

Propozycja na smaczną przekąskę, która sprawdzi się przy wielu okazjach. Możesz przygotować paszteciki z ciasta francuskiego jako szybką kolację, lunch (na ciepło lub na zimno) lub podać je podczas imprezy. Wystarczy zaopatrzyć się w mrożone ciasto francuskie, pasztet drobiowy i trochę przypraw. Płaty ciasta smaruje się pasztetem, posypuje ziołami i zawija. Pieczenie trwa zaledwie piętnaście minut, dlatego przekąskę możesz zrobić bardzo szybko, np. kiedy przyjaciele wpadną z niezapowiedzianą wizytą. Warto mieć ciasto francuskie w lodówce, gdyż to zawsze dobry sposób na coś smacznego i szybkiego. Paszteciki będą świetnie smakowały podane z kubkiem czerwonego barszczu, ale równie dobrze będzie się z nimi komponował barszcz grzybowy albo żurek. Zamiast dodatku w postaci zupy, możesz też serwować tę potrawę z sosami – śmietanowym, czosnkowym lub grzybowym. Danie dobrze smakuje odgrzewanie w mikrofalówce lub piekarniku. Wypróbuj ten prosty przepis na popularną przekąskę i podawaj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami!