
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę ciasta francuskiego posmaruj pasztetem drobiowym, posyp mini kostką Czosnkową, zwiń dokładnie, łącze powinno znaleźć się pod spodem.
Krok 2
Potnij po skosie na sześć kawałków, na środku każdego pasztecika zrób lekkie nacięcie.
Krok 3
Wstaw do gorącego piekarnika o temperaturze 200 stopni i piecz około 15 minut.
Krok 4
Podawaj do barszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Paszteciki z ciasta francuskiego
Propozycja na smaczną przekąskę, która sprawdzi się przy wielu okazjach. Możesz przygotować paszteciki z ciasta francuskiego jako szybką kolację, lunch (na ciepło lub na zimno) lub podać je podczas imprezy. Wystarczy zaopatrzyć się w mrożone ciasto francuskie, pasztet drobiowy i trochę przypraw. Płaty ciasta smaruje się pasztetem, posypuje ziołami i zawija. Pieczenie trwa zaledwie piętnaście minut, dlatego przekąskę możesz zrobić bardzo szybko, np. kiedy przyjaciele wpadną z niezapowiedzianą wizytą. Warto mieć ciasto francuskie w lodówce, gdyż to zawsze dobry sposób na coś smacznego i szybkiego. Paszteciki będą świetnie smakowały podane z kubkiem czerwonego barszczu, ale równie dobrze będzie się z nimi komponował barszcz grzybowy albo żurek. Zamiast dodatku w postaci zupy, możesz też serwować tę potrawę z sosami – śmietanowym, czosnkowym lub grzybowym. Danie dobrze smakuje odgrzewanie w mikrofalówce lub piekarniku. Wypróbuj ten prosty przepis na popularną przekąskę i podawaj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami!