Paszteciki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z ciasta francuskiego

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę ciasta francuskiego posmaruj pasztetem drobiowym, posyp mini kostką Czosnkową, zwiń dokładnie, łącze powinno znaleźć się pod spodem.

Krok 2

Potnij po skosie na sześć kawałków, na środku każdego pasztecika zrób lekkie nacięcie.

Krok 3

Wstaw do gorącego piekarnika o temperaturze 200 stopni i piecz około 15 minut.

Krok 4

Podawaj do barszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paszteciki z ciasta francuskiegoPaszteciki z ciasta francuskiego

Propozycja na smaczną przekąskę, która sprawdzi się przy wielu okazjach. Możesz przygotować paszteciki z ciasta francuskiego jako szybką kolację, lunch (na ciepło lub na zimno) lub podać je podczas imprezy. Wystarczy zaopatrzyć się w mrożone ciasto francuskie, pasztet drobiowy i trochę przypraw. Płaty ciasta smaruje się pasztetem, posypuje ziołami i zawija. Pieczenie trwa zaledwie piętnaście minut, dlatego przekąskę możesz zrobić bardzo szybko, np. kiedy przyjaciele wpadną z niezapowiedzianą wizytą. Warto mieć ciasto francuskie w lodówce, gdyż to zawsze dobry sposób na coś smacznego i szybkiego. Paszteciki będą świetnie smakowały podane z kubkiem czerwonego barszczu, ale równie dobrze będzie się z nimi komponował barszcz grzybowy albo żurek. Zamiast dodatku w postaci zupy, możesz też serwować tę potrawę z sosami – śmietanowym, czosnkowym lub grzybowym. Danie dobrze smakuje odgrzewanie w mikrofalówce lub piekarniku. Wypróbuj ten prosty przepis na popularną przekąskę i podawaj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami!