Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę ciasta francuskiego posmaruj pasztetem drobiowym, posyp mini kostką Czosnkową, zwiń dokładnie, łącze powinno znaleźć się pod spodem.
Krok 2
Potnij po skosie na sześć kawałków, na środku każdego pasztecika zrób lekkie nacięcie.
Krok 3
Wstaw do gorącego piekarnika o temperaturze 200 stopni i piecz około 15 minut.
Krok 4
Podawaj do barszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Paszteciki z ciasta francuskiego
Propozycja na smaczną przekąskę, która sprawdzi się przy wielu okazjach. Możesz przygotować paszteciki z ciasta francuskiego jako szybką kolację, lunch (na ciepło lub na zimno) lub podać je podczas imprezy. Wystarczy zaopatrzyć się w mrożone ciasto francuskie, pasztet drobiowy i trochę przypraw. Płaty ciasta smaruje się pasztetem, posypuje ziołami i zawija. Pieczenie trwa zaledwie piętnaście minut, dlatego przekąskę możesz zrobić bardzo szybko, np. kiedy przyjaciele wpadną z niezapowiedzianą wizytą. Warto mieć ciasto francuskie w lodówce, gdyż to zawsze dobry sposób na coś smacznego i szybkiego. Paszteciki będą świetnie smakowały podane z kubkiem czerwonego barszczu, ale równie dobrze będzie się z nimi komponował barszcz grzybowy albo żurek. Zamiast dodatku w postaci zupy, możesz też serwować tę potrawę z sosami – śmietanowym, czosnkowym lub grzybowym. Danie dobrze smakuje odgrzewanie w mikrofalówce lub piekarniku. Wypróbuj ten prosty przepis na popularną przekąskę i podawaj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami!