Czym zastąpić mleko w proszku do masy do ciasta?
Mleko w proszku jest popularnym składnikiem w wielu recepturach cukierniczych, dodając kremowość i bogaty smak do ciast, kremów i polew. Jednak, jeśli z różnych powodów chcesz unikać lub zastąpić mleko w proszku, istnieje kilka sposobów, które doskonale sprawdzą się w przygotowywaniu wyjątkowych deserów. Zastanawiasz się, czym zastąpić mleko w proszku do masy, kremu czy bloku czekoladowego? Oto kilka pomysłów.
Mleko w proszku – inne rozwiązania
Jeśli szukacie odpowiedzi na pytanie, czym zastąpić mleko w proszku, to dotarliście do dobrego miejsca! Sprawdźcie nasze propozycje.
- Mleko skondensowane (zagęszczone) słodzone – czym zastąpić mleko w proszku do ciasta? Jak najbardziej mlekiem skondensowanym! Jego gęsta konsystencja i słodycz dodadzą ciastom intensywnego smaku.
- Napoje migdałowe lub sojowe – czym zastąpić mleko w proszku w kremie? Dla wszystkich osób, które unikają produktów mlecznych lub tych z laktozą, zadziała odpowiednio jako alternatywa roślinne.
- Kokosowe – czym zastąpić mleko w proszku w polewie? Sprawdzi się tutaj kokosowe, dzięki swojej gęstej konsystencji!
Mleko w proszku – czym można zastąpić? Już doskonale wiecie, że inne mleczne (i roślinne) rozwiązania stoją przed Wami otworem! A jeśli jeszcze chodzi Wam po głowie pytanie, czym zastąpić mleko w proszku w bloku czekoladowym? Możecie zastosować jedną z powyższych propozycji lub dodać zwykłe mleko w płynie. Z pewnością wyjdzie Wam bajecznie!
Skoro już wiecie, czym można zastąpić mleko w proszku, to teraz nic nie stoi Wam na przeszkodzie, by spróbować tarty serowej lub naleśników ze szpinakiem i serem feta. Smacznego!
Komentarze (0)