Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese
łatwe
3450 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
250 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 opakowanie
150 mililitrów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 200°C. Drobno pokrój czosnek. Przesmaż mięso na oliwie przez kilka minut do momentu gdy przestanie być różowe. Dodaj 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne. Wymieszaj, doprowadź sos do wrzenia, a następnie gotuj na niewielkim ogniu przez 5 min. Dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Krok 2
Zestaw sos z palnika do ostudzenia. Rozwiń rulon ciasta francuskiego. Wytnij kwadraty o boku ok. 8 cm. Na każdym kwadracie ułóż łyżkę sosu. Zawiń tak aby powstały trójkąty. Mocno połącz ze sobą krawędzie ciasta, taka by nie otworzyły się w trakcie pieczenia.
Krok 3
Lekko posmaruj paszteciki oliwą z oliwek. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika na 10 minut lub do momentu gdy upieką się na złoto. W międzyczasie wymieszaj jogurt z pokrojoną drobno bazylią i czosnkiem. Podawaj paszteciki z sosem jogurtowym.
Dobra rada:
Zwilż palce wodą aby łatwiej skleić paszteciki. Przygotuj wersję wegetariańską farszu z cukinią, selerem naciowym i fasolą zamiast mięsa. Ciasto francuskie możesz zastąpić ciastem filo.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese
Pikantne paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese zastąpią kanapki i koreczki podczas przyjęcia, sprawiając, że Twoje menu będzie smaczne i efektowne. Dzięki temu, że możesz skorzystać z gotowego ciasta francuskiego, ta potrawa to dobra propozycja na szybką przekąskę, która podana np. z sałatką lub świeżymi warzywami oraz sosami może stać się ciepłą kolacją albo drugim śniadaniem (paszteciki da się podawać także na zimno). Nadzienie z mielonego mięsa wołowego jest wyraziste i mocno pomidorowe. Możesz je urozmaicić również ziołami – oregano, bazylią lub tymiankiem. Farsz będzie bardziej wyrazisty, jeśli dosypiesz do niego odrobinę parmezanu albo startego żółtego sera. Paszteciki są bardzo smaczne również w wersji warzywnej. Zamiast mięsa wykorzystaj wtedy cukinię, seler naciowy oraz fasolę, koniecznie podduszone na patelni z cebulą i wymieszane z sosem bolognese. Możesz też zastąpić ciasto francuskie ciastem filo. Przekąskę podawaj z kwaśną śmietaną, sosem czosnkowym, bazyliowym lub pomidorowym. Przygotuj ją, korzystając z naszego przepisu!