Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

106

1600 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2182 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

150 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200°C. Drobno pokrój czosnek. Przesmaż mięso na oliwie przez kilka minut do momentu gdy przestanie być różowe. Dodaj 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne. Wymieszaj, doprowadź sos do wrzenia, a następnie gotuj na niewielkim ogniu przez 5 min. Dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki.

Krok 2

Zestaw sos z palnika do ostudzenia. Rozwiń rulon ciasta francuskiego. Wytnij kwadraty o boku ok. 8 cm. Na każdym kwadracie ułóż łyżkę sosu. Zawiń tak aby powstały trójkąty. Mocno połącz ze sobą krawędzie ciasta, taka by nie otworzyły się w trakcie pieczenia.

Krok 3

Lekko posmaruj paszteciki oliwą z oliwek. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika na 10 minut lub do momentu gdy upieką się na złoto. W międzyczasie wymieszaj jogurt z pokrojoną drobno bazylią i czosnkiem. Podawaj paszteciki z sosem jogurtowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zwilż palce wodą aby łatwiej skleić paszteciki. Przygotuj wersję wegetariańską farszu z cukinią, selerem naciowym i fasolą zamiast mięsa. Ciasto francuskie możesz zastąpić ciastem filo.

16

Opinie o przepisie

  • Cristina Maternia

    Cristina Maternia

    smakują wyśmienicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Adamska

    Irena Adamska

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska

    Apetycznie wyglądają mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Łukowska

    Barbara Łukowska

    Super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Getler

    Bożena Getler

    Ojejku robię się powoli głodna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Tomczak

    Piotr Tomczak

    (Y)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Jeziorska

    Joanna Jeziorska

    Bardzo dobre paszteciki :) Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek

    Paszteciki z mięskiem indyczym i w cieście francuskim ... rarytas , tylko po co ten chemiczna bomba z KNORR ????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Wojcieszak

    Agata Wojcieszak

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sara Musiałkowska

    Sara Musiałkowska

    Dodalam jeszcze kilka przypraw . Było pyszne!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Günther

    Renata Günther

    Musze sprobowac

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Dziękujemy za uwagę, tak się zapatrzyliśmy na te paszteciki, że aż wdarła nam się literówka ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Pytlarz

    Marcin Pytlarz

    Aszteciki sa na zdjęciu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Kania

    Paweł Kania

    Nie zauważyłem póki nie przeczytałem ripostu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Gałgańska

    Jadwiga Gałgańska

    Aszteciki? super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Adamczyk

    Jolanta Adamczyk

    Co to są aszteciki?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognesePaszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese

Pikantne paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese zastąpią kanapki i koreczki podczas przyjęcia, sprawiając, że Twoje menu będzie smaczne i efektowne. Dzięki temu, że możesz skorzystać z gotowego ciasta francuskiego, ta potrawa to dobra propozycja na szybką przekąskę, która podana np. z sałatką lub świeżymi warzywami oraz sosami może stać się ciepłą kolacją albo drugim śniadaniem (paszteciki da się podawać także na zimno). Nadzienie z mielonego mięsa wołowego jest wyraziste i mocno pomidorowe. Możesz je urozmaicić również ziołami – oregano, bazylią lub tymiankiem. Farsz będzie bardziej wyrazisty, jeśli dosypiesz do niego odrobinę parmezanu albo startego żółtego sera. Paszteciki są bardzo smaczne również w wersji warzywnej. Zamiast mięsa wykorzystaj wtedy cukinię, seler naciowy oraz fasolę, koniecznie podduszone na patelni z cebulą i wymieszane z sosem bolognese. Możesz też zastąpić ciasto francuskie ciastem filo. Przekąskę podawaj z kwaśną śmietaną, sosem czosnkowym, bazyliowym lub pomidorowym. Przygotuj ją, korzystając z naszego przepisu!