Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl

Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

109

1732 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2201 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3187 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

150 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200°C. Drobno pokrój czosnek. Przesmaż mięso na oliwie przez kilka minut do momentu gdy przestanie być różowe. Dodaj 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne. Wymieszaj, doprowadź sos do wrzenia, a następnie gotuj na niewielkim ogniu przez 5 min. Dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki.

Krok 2

Zestaw sos z palnika do ostudzenia. Rozwiń rulon ciasta francuskiego. Wytnij kwadraty o boku ok. 8 cm. Na każdym kwadracie ułóż łyżkę sosu. Zawiń tak aby powstały trójkąty. Mocno połącz ze sobą krawędzie ciasta, taka by nie otworzyły się w trakcie pieczenia.

Krok 3

Lekko posmaruj paszteciki oliwą z oliwek. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika na 10 minut lub do momentu gdy upieką się na złoto. W międzyczasie wymieszaj jogurt z pokrojoną drobno bazylią i czosnkiem. Podawaj paszteciki z sosem jogurtowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zwilż palce wodą aby łatwiej skleić paszteciki. Przygotuj wersję wegetariańską farszu z cukinią, selerem naciowym i fasolą zamiast mięsa. Ciasto francuskie możesz zastąpić ciastem filo.

16

Opinie o przepisie

  • Cristina Maternia

    Cristina Maternia , 03.08.2018

    smakują wyśmienicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Adamska

    Irena Adamska , 13.12.2017

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 25.11.2016

    Apetycznie wyglądają mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Łukowska

    Barbara Łukowska , 24.11.2016

    Super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Getler

    Bożena Getler , 24.11.2016

    Ojejku robię się powoli głodna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Tomczak

    Piotr Tomczak , 24.11.2016

    (Y)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Jeziorska

    Joanna Jeziorska , 06.07.2016

    Bardzo dobre paszteciki :) Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek , 27.04.2016

    Paszteciki z mięskiem indyczym i w cieście francuskim ... rarytas , tylko po co ten chemiczna bomba z KNORR ????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Wojcieszak

    Agata Wojcieszak , 26.04.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sara Musiałkowska

    Sara Musiałkowska , 14.04.2016

    Dodalam jeszcze kilka przypraw . Było pyszne!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Günther

    Renata Günther , 12.04.2016

    Musze sprobowac

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 11.04.2016

    Dziękujemy za uwagę, tak się zapatrzyliśmy na te paszteciki, że aż wdarła nam się literówka ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Pytlarz

    Marcin Pytlarz , 11.04.2016

    Aszteciki sa na zdjęciu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Kania

    Paweł Kania , 11.04.2016

    Nie zauważyłem póki nie przeczytałem ripostu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Gałgańska

    Jadwiga Gałgańska , 11.04.2016

    Aszteciki? super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Adamczyk

    Jolanta Adamczyk , 11.04.2016

    Co to są aszteciki?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognesePaszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese

Pikantne paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese zastąpią kanapki i koreczki podczas przyjęcia, sprawiając, że Twoje menu będzie smaczne i efektowne. Dzięki temu, że możesz skorzystać z gotowego ciasta francuskiego, ta potrawa to dobra propozycja na szybką przekąskę, która podana np. z sałatką lub świeżymi warzywami oraz sosami może stać się ciepłą kolacją albo drugim śniadaniem (paszteciki da się podawać także na zimno). Nadzienie z mielonego mięsa wołowego jest wyraziste i mocno pomidorowe. Możesz je urozmaicić również ziołami – oregano, bazylią lub tymiankiem. Farsz będzie bardziej wyrazisty, jeśli dosypiesz do niego odrobinę parmezanu albo startego żółtego sera. Paszteciki są bardzo smaczne również w wersji warzywnej. Zamiast mięsa wykorzystaj wtedy cukinię, seler naciowy oraz fasolę, koniecznie podduszone na patelni z cebulą i wymieszane z sosem bolognese. Możesz też zastąpić ciasto francuskie ciastem filo. Przekąskę podawaj z kwaśną śmietaną, sosem czosnkowym, bazyliowym lub pomidorowym. Przygotuj ją, korzystając z naszego przepisu!