Paszteciki warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki warzywne

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie myjemy nie obieramy ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy dodajemy strata cukinie i marchewkę . Smażymy .

Krok 2

Dodajemy pokrojoną paprykę . Doprawiamy przyprawą uniwersalną Delikat Knorr. Warzywa z patelni studzimy . Do zimnych dodajemy jajka ,majeranek,paprykę słodką w proszku . Doprawiamy pieprzem i przyprawa w płynie . Dodajemy zarodki pszenne tak dużo żeby masa była gęsta . Mieszamy dodajemy ziarna słoneczka kilka łyżeczek .

Krok 3

Resztę słonecznika zostawiamy do posypania pasztecików . Wkładamy pasztet do foremek muffinkowych . Posypujemy słonecznikiem pieczemy ok 25-30 min w 200 stopniach .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej