Paszteciki warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki warzywne

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

5 łyżek

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie myjemy nie obieramy ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy dodajemy strata cukinie i marchewkę . Smażymy .

Krok 2

Dodajemy pokrojoną paprykę . Doprawiamy przyprawą uniwersalną Delikat Knorr. Warzywa z patelni studzimy . Do zimnych dodajemy jajka ,majeranek,paprykę słodką w proszku . Doprawiamy pieprzem i przyprawa w płynie . Dodajemy zarodki pszenne tak dużo żeby masa była gęsta . Mieszamy dodajemy ziarna słoneczka kilka łyżeczek .

Krok 3

Resztę słonecznika zostawiamy do posypania pasztecików . Wkładamy pasztet do foremek muffinkowych . Posypujemy słonecznikiem pieczemy ok 25-30 min w 200 stopniach .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej