Paszteciki warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki warzywne

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie myjemy nie obieramy ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy dodajemy strata cukinie i marchewkę . Smażymy .

Krok 2

Dodajemy pokrojoną paprykę . Doprawiamy przyprawą uniwersalną Delikat Knorr. Warzywa z patelni studzimy . Do zimnych dodajemy jajka ,majeranek,paprykę słodką w proszku . Doprawiamy pieprzem i przyprawa w płynie . Dodajemy zarodki pszenne tak dużo żeby masa była gęsta . Mieszamy dodajemy ziarna słoneczka kilka łyżeczek .

Krok 3

Resztę słonecznika zostawiamy do posypania pasztecików . Wkładamy pasztet do foremek muffinkowych . Posypujemy słonecznikiem pieczemy ok 25-30 min w 200 stopniach .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki warzywne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej