
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
5 łyżek
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie myjemy nie obieramy ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy dodajemy strata cukinie i marchewkę . Smażymy .
Krok 2
Dodajemy pokrojoną paprykę . Doprawiamy przyprawą uniwersalną Delikat Knorr. Warzywa z patelni studzimy . Do zimnych dodajemy jajka ,majeranek,paprykę słodką w proszku . Doprawiamy pieprzem i przyprawa w płynie . Dodajemy zarodki pszenne tak dużo żeby masa była gęsta . Mieszamy dodajemy ziarna słoneczka kilka łyżeczek .
Krok 3
Resztę słonecznika zostawiamy do posypania pasztecików . Wkładamy pasztet do foremek muffinkowych . Posypujemy słonecznikiem pieczemy ok 25-30 min w 200 stopniach .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej