Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem
średnie
8 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
null
0.2 szklanki
1.5 szklanki
null
30 gramów
null
1 sztuka
150 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozprowadź w ciepłym mleku. Następnie dodaj 2 łyżki mąki i wymieszaj. Pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 2
Do wyrośniętego rozczynu dodaj mąkę, jajo, żółtko i stopiony ostudzony tłuszcz.
Krok 3
Dokładnie wyrób ciasto i pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 4
Kapustę ugotuj w niewielkiej ilości wody, odsącz i posiekaj.
Krok 5
Mięso ugotuj i zmiel.
Krok 6
Cebulę posiekaj i lekko podsmaż na tłuszczu.
Krok 7
Doda kapustę i mięso, przypraw solą i pieprzem. Nadzienie podsmaż i przestudź. Przygotuj paszteciki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej