Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

null

0.2 szklanki

1.5 szklanki

null

30 gramów

null

1 sztuka

150 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozprowadź w ciepłym mleku. Następnie dodaj 2 łyżki mąki i wymieszaj. Pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 2

Do wyrośniętego rozczynu dodaj mąkę, jajo, żółtko i stopiony ostudzony tłuszcz.

Krok 3

Dokładnie wyrób ciasto i pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 4

Kapustę ugotuj w niewielkiej ilości wody, odsącz i posiekaj.

Krok 5

Mięso ugotuj i zmiel.

Krok 6

Cebulę posiekaj i lekko podsmaż na tłuszczu.

Krok 7

Doda kapustę i mięso, przypraw solą i pieprzem. Nadzienie podsmaż i przestudź. Przygotuj paszteciki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej