Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem
średnie
8 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
null
0.2 szklanki
1.5 szklanki
null
30 gramów
null
1 sztuka
150 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozprowadź w ciepłym mleku. Następnie dodaj 2 łyżki mąki i wymieszaj. Pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 2
Do wyrośniętego rozczynu dodaj mąkę, jajo, żółtko i stopiony ostudzony tłuszcz.
Krok 3
Dokładnie wyrób ciasto i pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 4
Kapustę ugotuj w niewielkiej ilości wody, odsącz i posiekaj.
Krok 5
Mięso ugotuj i zmiel.
Krok 6
Cebulę posiekaj i lekko podsmaż na tłuszczu.
Krok 7
Doda kapustę i mięso, przypraw solą i pieprzem. Nadzienie podsmaż i przestudź. Przygotuj paszteciki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej