Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

null

0.2 szklanki

1.5 szklanki

null

30 gramów

null

1 sztuka

150 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozprowadź w ciepłym mleku. Następnie dodaj 2 łyżki mąki i wymieszaj. Pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 2

Do wyrośniętego rozczynu dodaj mąkę, jajo, żółtko i stopiony ostudzony tłuszcz.

Krok 3

Dokładnie wyrób ciasto i pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 4

Kapustę ugotuj w niewielkiej ilości wody, odsącz i posiekaj.

Krok 5

Mięso ugotuj i zmiel.

Krok 6

Cebulę posiekaj i lekko podsmaż na tłuszczu.

Krok 7

Doda kapustę i mięso, przypraw solą i pieprzem. Nadzienie podsmaż i przestudź. Przygotuj paszteciki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej