Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

null

0.2 szklanki

1.5 szklanki

null

30 gramów

null

1 sztuka

150 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozprowadź w ciepłym mleku. Następnie dodaj 2 łyżki mąki i wymieszaj. Pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 2

Do wyrośniętego rozczynu dodaj mąkę, jajo, żółtko i stopiony ostudzony tłuszcz.

Krok 3

Dokładnie wyrób ciasto i pozostaw do wyrośnięcia.

Krok 4

Kapustę ugotuj w niewielkiej ilości wody, odsącz i posiekaj.

Krok 5

Mięso ugotuj i zmiel.

Krok 6

Cebulę posiekaj i lekko podsmaż na tłuszczu.

Krok 7

Doda kapustę i mięso, przypraw solą i pieprzem. Nadzienie podsmaż i przestudź. Przygotuj paszteciki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej