Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem
średnie
8 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
null
0.2 szklanki
1.5 szklanki
null
30 gramów
null
1 sztuka
150 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozprowadź w ciepłym mleku. Następnie dodaj 2 łyżki mąki i wymieszaj. Pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 2
Do wyrośniętego rozczynu dodaj mąkę, jajo, żółtko i stopiony ostudzony tłuszcz.
Krok 3
Dokładnie wyrób ciasto i pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 4
Kapustę ugotuj w niewielkiej ilości wody, odsącz i posiekaj.
Krok 5
Mięso ugotuj i zmiel.
Krok 6
Cebulę posiekaj i lekko podsmaż na tłuszczu.
Krok 7
Doda kapustę i mięso, przypraw solą i pieprzem. Nadzienie podsmaż i przestudź. Przygotuj paszteciki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej