Wytrawne paszteciki z białą kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z białą kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżki

25 dekagramów

null

0.5 szklanki

2 sztuki

null

20 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, marchew zetrzyj na tarce, podsmaż na margarynie. Dodaj rozdrobnione kiełbaski i smaż około 5 minut.

Krok 2

Podlej bulionem, przypraw papryką, rozmarynem, solą i pieprzem. Zagotuj. Wsyp bułkę tartą, wymieszaj i ostudź.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z margaryną i przemielonym serem, dodaj szczyptę cukru pudru, szczyptę soli i gałkę muszkatołową. Zagnieć ciasto i wstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 4

Rozwałkuj ciasto, wykrój krążki, na jednym kładź farsz i przykrywaj drugim, zlep brzegi.

Krok 5

Paszteciki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj mlekiem i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej