
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
2 łyżki
25 dekagramów
null
0.5 szklanki
2 sztuki
null
20 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, marchew zetrzyj na tarce, podsmaż na margarynie. Dodaj rozdrobnione kiełbaski i smaż około 5 minut.
Krok 2
Podlej bulionem, przypraw papryką, rozmarynem, solą i pieprzem. Zagotuj. Wsyp bułkę tartą, wymieszaj i ostudź.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z margaryną i przemielonym serem, dodaj szczyptę cukru pudru, szczyptę soli i gałkę muszkatołową. Zagnieć ciasto i wstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 4
Rozwałkuj ciasto, wykrój krążki, na jednym kładź farsz i przykrywaj drugim, zlep brzegi.
Krok 5
Paszteciki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj mlekiem i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej