
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.25 szklanki
2 łyżki
25 dekagramów
null
0.5 szklanki
2 sztuki
null
20 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, marchew zetrzyj na tarce, podsmaż na margarynie. Dodaj rozdrobnione kiełbaski i smaż około 5 minut.
Krok 2
Podlej bulionem, przypraw papryką, rozmarynem, solą i pieprzem. Zagotuj. Wsyp bułkę tartą, wymieszaj i ostudź.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z margaryną i przemielonym serem, dodaj szczyptę cukru pudru, szczyptę soli i gałkę muszkatołową. Zagnieć ciasto i wstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 4
Rozwałkuj ciasto, wykrój krążki, na jednym kładź farsz i przykrywaj drugim, zlep brzegi.
Krok 5
Paszteciki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj mlekiem i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej