Wytrawne paszteciki z białą kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z białą kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżki

25 dekagramów

null

0.5 szklanki

2 sztuki

null

20 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, marchew zetrzyj na tarce, podsmaż na margarynie. Dodaj rozdrobnione kiełbaski i smaż około 5 minut.

Krok 2

Podlej bulionem, przypraw papryką, rozmarynem, solą i pieprzem. Zagotuj. Wsyp bułkę tartą, wymieszaj i ostudź.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z margaryną i przemielonym serem, dodaj szczyptę cukru pudru, szczyptę soli i gałkę muszkatołową. Zagnieć ciasto i wstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 4

Rozwałkuj ciasto, wykrój krążki, na jednym kładź farsz i przykrywaj drugim, zlep brzegi.

Krok 5

Paszteciki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj mlekiem i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej