Wytrawne paszteciki z białą kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z białą kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżki

25 dekagramów

null

0.5 szklanki

2 sztuki

null

20 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, marchew zetrzyj na tarce, podsmaż na margarynie. Dodaj rozdrobnione kiełbaski i smaż około 5 minut.

Krok 2

Podlej bulionem, przypraw papryką, rozmarynem, solą i pieprzem. Zagotuj. Wsyp bułkę tartą, wymieszaj i ostudź.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z margaryną i przemielonym serem, dodaj szczyptę cukru pudru, szczyptę soli i gałkę muszkatołową. Zagnieć ciasto i wstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 4

Rozwałkuj ciasto, wykrój krążki, na jednym kładź farsz i przykrywaj drugim, zlep brzegi.

Krok 5

Paszteciki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj mlekiem i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej