
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa umyj, obierz i zmiksuj w malakserze (lub posiekaj/zetrzyj na tarce). Na patelnię wlej oliwę, przełóż wszystkie warzywa i dodaj sól. Smaż na wolnym ogniu, pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Kiedy warzywa zmiękną, dodaj kostkę czosnkową i pieprz. Wymieszaj dokładnie farsz.
Krok 2
6 płatów ciasta filo pokrój na 6 pasków każdy (najłatwiej kroić zwinięte ciasto). Na koniec każdego paska nakładaj farsz warzywny i zwijaj pasek w kształt trójkąta.
Krok 3
Piecz w 180°C przez około 20 minut, do ładnego zrumienienia ciasta.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej