Makaron gryczany po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron gryczany po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

267 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

232 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

516 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

300 mililitrów

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w wodzie według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź i odstaw.

Makaron gryczany po chińsku  - Krok 1

Krok 2

Marchewkę, paprykę i pora pokrój w cienkie paski. Czosnek i imbir posiekaj, a pieczarki pokrój w cząstki.

Makaron gryczany po chińsku  - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej mocno olej i smaż kolejno warzywa, imbir, czosnek i pieczarki.

Makaron gryczany po chińsku  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody oraz z sosem sojowym i chilli.

Makaron gryczany po chińsku  - Krok 4

Krok 5

Wlej płyn na patelnię i dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Makaron podawaj od razu po przyrządzeniu posypany kiełkami.

Makaron gryczany po chińsku  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 03.09.2016

    Pod warunkiem ze nie mamy migreny!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron gryczany po chińsku Makaron gryczany po chińsku

Grykę najpewniej kojarzycie przede wszystkim pod postacią popularnej w Polsce kaszy. Spróbujcie innych aromatycznych potraw z tego zboża. Jedną z nich jest makaron, który stanowi doskonałą bazę do różnego rodzaju dań. Makaron gryczany po chińsku to przepis na połączenie tradycyjnej kuchni z kulinarną kreatywnością. Makaron gryczany z sosem zaskoczy Was bogactwem aromatów nawiązujących do kuchni chińskiej. To świetna propozycja na urozmaicenie codziennego menu. Jeśli lubicie dania z wyraźnym orientalnym aromatem – wykorzystajcie nasz przepis na makaron gryczany po chińsku z warzywami.

Dla kogo?

Makaron gryczany po chińsku to propozycja dla zwolenników kuchni opartej o bogaty i egzotyczny smak.

Na jaką okazję?

Danie sprawdzi się idealnie jako obiad, lunch w pracy lub ciekawa odmiana menu kolacyjnego.

Czy wiesz, że?

Makaron gryczany jest wyjątkowo popularny w Japonii, gdzie znany jest pod nazwą soba. To tradycyjny składnik wielu dań, nadający im lekko orzechowego aromatu.

Dla urozmaicenia:

Jeśli wolisz dania mięsne, przygotuj makaron gryczany po chińsku z kurczakiem. To świetny pomysł na pyszny obiad.