Uszka z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Uszka z pieczarkami

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 szklanki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego naczynia lub na stolnicę wlej tyle gorącej wody aby mąka ją wciągnęła.Dobrze wyrób ręką ciasto.

Krok 2

Bardzo cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać szklaneczką małe kółka na pierogi i uszka.

Krok 3

Pieczarki umyc,pokroic w kostkę,podsmażyc na patelni z małą ilością oleju.

Krok 4

Wrzucic do miski dodac bułkę tartą i przyprawy,wszystko zmiksowac blenderem.

Krok 5

Gotowy farsz nakładac na ciasto i lepic małe uszka.Gotujemy je we wrzącej wodzie około 10min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej