
Składniki
1 szczypta
0.5 kilograma
2 łyżki
1 szczypta
1 kilogram
0.25 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wysokiego naczynia lub na stolnicę wlej tyle gorącej wody aby mąka ją wciągnęła.Dobrze wyrób ręką ciasto.
Krok 2
Bardzo cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać szklaneczką małe kółka na pierogi i uszka.
Krok 3
Pieczarki umyc,pokroic w kostkę,podsmażyc na patelni z małą ilością oleju.
Krok 4
Wrzucic do miski dodac bułkę tartą i przyprawy,wszystko zmiksowac blenderem.
Krok 5
Gotowy farsz nakładac na ciasto i lepic małe uszka.Gotujemy je we wrzącej wodzie około 10min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























