Uszka z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Uszka z pieczarkami

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szczypta

1 kilogram

0.25 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego naczynia lub na stolnicę wlej tyle gorącej wody aby mąka ją wciągnęła.Dobrze wyrób ręką ciasto.

Krok 2

Bardzo cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać szklaneczką małe kółka na pierogi i uszka.

Krok 3

Pieczarki umyc,pokroic w kostkę,podsmażyc na patelni z małą ilością oleju.

Krok 4

Wrzucic do miski dodac bułkę tartą i przyprawy,wszystko zmiksowac blenderem.

Krok 5

Gotowy farsz nakładac na ciasto i lepic małe uszka.Gotujemy je we wrzącej wodzie około 10min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Uszka z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej