
Składniki
1 szczypta
0.5 kilograma
2 łyżki
1 szczypta
1 kilogram
0.25 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wysokiego naczynia lub na stolnicę wlej tyle gorącej wody aby mąka ją wciągnęła.Dobrze wyrób ręką ciasto.
Krok 2
Bardzo cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać szklaneczką małe kółka na pierogi i uszka.
Krok 3
Pieczarki umyc,pokroic w kostkę,podsmażyc na patelni z małą ilością oleju.
Krok 4
Wrzucic do miski dodac bułkę tartą i przyprawy,wszystko zmiksowac blenderem.
Krok 5
Gotowy farsz nakładac na ciasto i lepic małe uszka.Gotujemy je we wrzącej wodzie około 10min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej