Uszka z pieczarkami

Autor: supermama supermama

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 szklanki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego naczynia lub na stolnicę wlej tyle gorącej wody aby mąka ją wciągnęła.Dobrze wyrób ręką ciasto.

Krok 2

Bardzo cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać szklaneczką małe kółka na pierogi i uszka.

Krok 3

Pieczarki umyc,pokroic w kostkę,podsmażyc na patelni z małą ilością oleju.

Krok 4

Wrzucic do miski dodac bułkę tartą i przyprawy,wszystko zmiksowac blenderem.

Krok 5

Gotowy farsz nakładac na ciasto i lepic małe uszka.Gotujemy je we wrzącej wodzie około 10min.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej