WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

30 dekagramów

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

7 szklanek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rosół wlać do garnka, zagotować.

Krok 2

Cebulkę poszatkować i zeszklić na maśle. Pieczarki dobrze umyć (ja ich nie obieram, tylko właśnie dokładnie myję), pokroić w plastry i dodać do zeszklonej cebuli. Wszytko przesmażyć, na koniec dodać pokrojone w plastry marchewki. Przesmażać ok 10 minut na mniejszym ogniu ok 8 minut. Wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok 1 godziny na małym ogniu.

Krok 3

Na koniec dodać śmietanę i natkę, zagotować. Podawać z makaronem lub bez. W wersji light można nie dodawać śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej