
Składniki
1 sztuka
30 dekagramów
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
7 szklanek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rosół wlać do garnka, zagotować.
Krok 2
Cebulkę poszatkować i zeszklić na maśle. Pieczarki dobrze umyć (ja ich nie obieram, tylko właśnie dokładnie myję), pokroić w plastry i dodać do zeszklonej cebuli. Wszytko przesmażyć, na koniec dodać pokrojone w plastry marchewki. Przesmażać ok 10 minut na mniejszym ogniu ok 8 minut. Wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok 1 godziny na małym ogniu.
Krok 3
Na koniec dodać śmietanę i natkę, zagotować. Podawać z makaronem lub bez. W wersji light można nie dodawać śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej