WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 szklanek

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rosół wlać do garnka, zagotować.

Krok 2

Cebulkę poszatkować i zeszklić na maśle. Pieczarki dobrze umyć (ja ich nie obieram, tylko właśnie dokładnie myję), pokroić w plastry i dodać do zeszklonej cebuli. Wszytko przesmażyć, na koniec dodać pokrojone w plastry marchewki. Przesmażać ok 10 minut na mniejszym ogniu ok 8 minut. Wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok 1 godziny na małym ogniu.

Krok 3

Na koniec dodać śmietanę i natkę, zagotować. Podawać z makaronem lub bez. W wersji light można nie dodawać śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej