
Składniki
1 sztuka
30 dekagramów
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
7 szklanek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rosół wlać do garnka, zagotować.
Krok 2
Cebulkę poszatkować i zeszklić na maśle. Pieczarki dobrze umyć (ja ich nie obieram, tylko właśnie dokładnie myję), pokroić w plastry i dodać do zeszklonej cebuli. Wszytko przesmażyć, na koniec dodać pokrojone w plastry marchewki. Przesmażać ok 10 minut na mniejszym ogniu ok 8 minut. Wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok 1 godziny na małym ogniu.
Krok 3
Na koniec dodać śmietanę i natkę, zagotować. Podawać z makaronem lub bez. W wersji light można nie dodawać śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej