WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

30 dekagramów

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

7 szklanek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rosół wlać do garnka, zagotować.

Krok 2

Cebulkę poszatkować i zeszklić na maśle. Pieczarki dobrze umyć (ja ich nie obieram, tylko właśnie dokładnie myję), pokroić w plastry i dodać do zeszklonej cebuli. Wszytko przesmażyć, na koniec dodać pokrojone w plastry marchewki. Przesmażać ok 10 minut na mniejszym ogniu ok 8 minut. Wrzucić do gotującego się rosołu. Gotować ok 1 godziny na małym ogniu.

Krok 3

Na koniec dodać śmietanę i natkę, zagotować. Podawać z makaronem lub bez. W wersji light można nie dodawać śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • WYJĄTKOWA ZUPA PIECZARKOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej