Polewka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

2 sztuki

1

10 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

2 dekagramy

20 dekagramów

0.75 szklanki

2 łyżki

4 plastry

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.

Polewka z boczkiem - Krok 1

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę, następnie podsmaż.

Polewka z boczkiem - Krok 2

Krok 3

Pokrój drobno pieczarki i cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i cebulę do boczku. Podsmaż wszystko razem i dodaj do wywaru.

Polewka z boczkiem - Krok 3

Krok 4

Opłucz i pokrój w kostkę kapustę włoską, dodaj do wywaru i ugotuj.

Polewka z boczkiem - Krok 4

Krok 5

Pokrój szynkę w paski, ogórki w plastry. Pod koniec gotowania dodaj do zupy szynkę, koncentrat pomidorowy i ogórki.

Polewka z boczkiem - Krok 5

Krok 6

Wymieszaj mąkę ze śmietaną. Dodaj do zupy i gotuj 10 minut.

Polewka z boczkiem - Krok 6

Krok 7

Dopraw do smaku kostką Rosołu z kury Knorr. Polewkę z boczkiem podawaj posypaną natką pietruszki z dodatkiem plasterka cytryny.

Polewka z boczkiem - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polewka z boczkiemPolewka z boczkiem

Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.