
Składniki
2 litry
2 sztuki
1
10 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
2 dekagramy
20 dekagramów
0.75 szklanki
2 łyżki
4 plastry
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.

Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, następnie podsmaż.

Krok 3
Pokrój drobno pieczarki i cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i cebulę do boczku. Podsmaż wszystko razem i dodaj do wywaru.

Krok 4
Opłucz i pokrój w kostkę kapustę włoską, dodaj do wywaru i ugotuj.

Krok 5
Pokrój szynkę w paski, ogórki w plastry. Pod koniec gotowania dodaj do zupy szynkę, koncentrat pomidorowy i ogórki.

Krok 6
Wymieszaj mąkę ze śmietaną. Dodaj do zupy i gotuj 10 minut.

Krok 7
Dopraw do smaku kostką Rosołu z kury Knorr. Polewkę z boczkiem podawaj posypaną natką pietruszki z dodatkiem plasterka cytryny.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej