Polewka z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

150 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

161 osób wydrukowało

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

10 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

2 dekagramy

20 dekagramów

0.75 szklanki

2 łyżki

0

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.

Polewka z boczkiem - Krok 1

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę, następnie podsmaż.

Polewka z boczkiem - Krok 2

Krok 3

Pokrój drobno pieczarki i cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i cebulę do boczku. Podsmaż wszystko razem i dodaj do wywaru.

Polewka z boczkiem - Krok 3

Krok 4

Opłucz i pokrój w kostkę kapustę włoską, dodaj do wywaru i ugotuj.

Polewka z boczkiem - Krok 4

Krok 5

Pokrój szynkę w paski, ogórki w plastry. Pod koniec gotowania dodaj do zupy szynkę, koncentrat pomidorowy i ogórki.

Polewka z boczkiem - Krok 5

Krok 6

Wymieszaj mąkę ze śmietaną. Dodaj do zupy i gotuj 10 minut.

Polewka z boczkiem - Krok 6

Krok 7

Dopraw do smaku kostką Rosołu z kury Knorr. Polewkę z boczkiem podawaj posypaną natką pietruszki z dodatkiem plasterka cytryny.

Polewka z boczkiem - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej