Składniki
2 litry
2 sztuki
1
10 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
2 dekagramy
20 dekagramów
0.75 szklanki
2 łyżki
4 plastry
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, następnie podsmaż.
Krok 3
Pokrój drobno pieczarki i cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i cebulę do boczku. Podsmaż wszystko razem i dodaj do wywaru.
Krok 4
Opłucz i pokrój w kostkę kapustę włoską, dodaj do wywaru i ugotuj.
Krok 5
Pokrój szynkę w paski, ogórki w plastry. Pod koniec gotowania dodaj do zupy szynkę, koncentrat pomidorowy i ogórki.
Krok 6
Wymieszaj mąkę ze śmietaną. Dodaj do zupy i gotuj 10 minut.
Krok 7
Dopraw do smaku kostką Rosołu z kury Knorr. Polewkę z boczkiem podawaj posypaną natką pietruszki z dodatkiem plasterka cytryny.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej