
Składniki
2 litry
2 sztuki
1
10 dekagramów
20 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
2 dekagramy
20 dekagramów
0.75 szklanki
2 łyżki
4 plastry
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i bulionetek Knorr.

Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, następnie podsmaż.

Krok 3
Pokrój drobno pieczarki i cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i cebulę do boczku. Podsmaż wszystko razem i dodaj do wywaru.

Krok 4
Opłucz i pokrój w kostkę kapustę włoską, dodaj do wywaru i ugotuj.

Krok 5
Pokrój szynkę w paski, ogórki w plastry. Pod koniec gotowania dodaj do zupy szynkę, koncentrat pomidorowy i ogórki.

Krok 6
Wymieszaj mąkę ze śmietaną. Dodaj do zupy i gotuj 10 minut.

Krok 7
Dopraw do smaku kostką Rosołu z kury Knorr. Polewkę z boczkiem podawaj posypaną natką pietruszki z dodatkiem plasterka cytryny.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej