Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
871 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

salsa pomidorowa:

2 sztuki

1 pęczek

400 gramów

3 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaki pokrój w długie paski. Panieruj w Fixie Knorr i smaż na złoty kolor.

Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - Krok 1

Krok 2

Pomidora pokrój w drobną kostkę. Szczypior drobno posiekaj. Pomidory i szczypior połącz z sosem meksykańskim i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - Krok 2

Krok 3

Kawałki kurczaka, liść sałaty, plasterki czerwonej cebuli i łyżkę salsy pomidorowej zawiń w tortillę. Idealnym dodatkiem do wrappa będzie natka kolendry, a do salsy – łyżka oliwy z oliwek.

Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczone papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorowąWrappy z kurczakiem i salsą pomidorową

Kurczaki pokrój w długie paski. Panieruj w Fixie Knorr i smaż na złoty kolor.