Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
871 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

258 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

salsa pomidorowa:

2 sztuki

1 pęczek

400 gramów

3 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaki pokrój w długie paski. Panieruj w Fixie Knorr i smaż na złoty kolor.

Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - Krok 1

Krok 2

Pomidora pokrój w drobną kostkę. Szczypior drobno posiekaj. Pomidory i szczypior połącz z sosem meksykańskim i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - Krok 2

Krok 3

Kawałki kurczaka, liść sałaty, plasterki czerwonej cebuli i łyżkę salsy pomidorowej zawiń w tortillę. Idealnym dodatkiem do wrappa będzie natka kolendry, a do salsy – łyżka oliwy z oliwek.

Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorowąWrappy z kurczakiem i salsą pomidorową

Kurczaki pokrój w długie paski. Panieruj w Fixie Knorr i smaż na złoty kolor.