Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

858 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

232 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

salsa pomidorowa:

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaki pokrój w długie paski. Panieruj w Fixie Knorr i smaż na złoty kolor.

Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - Krok 1

Krok 2

Pomidora pokrój w drobną kostkę. Szczypior drobno posiekaj. Pomidory i szczypior połącz z sosem meksykańskim i Ketchupem Hellmann’s Łagodnym.

Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - Krok 2

Krok 3

Kawałki kurczaka, liść sałaty, plasterki czerwonej cebuli i łyżkę salsy pomidorowej zawiń w tortillę. Idealnym dodatkiem do wrappa będzie natka kolendry, a do salsy – łyżka oliwy z oliwek.

Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrappy z kurczakiem i salsą pomidorową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej