Mięso mielone zapiekane z makaronem - przepis | Przepisy.pl pixel

Mięso mielone zapiekane z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

69

heart
191 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

296 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1082 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

250 mililitrów

400 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

120 gramów

0.5 pęczka

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku połącz mleko z wodą i margaryną. Dodaj zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr, makaron oraz przyprawy. Całość zagotuj.

Krok 2

Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.

Krok 3

Gdy zrobią się rumiane, dodaj mielone mięso i smaż całość, aż większość płynu odparuje.

Krok 4

Dodaj odcedzoną kukurydzę i kontynuuj smażenie.

Krok 5

Przełóż makaron wraz z sosem do naczynia żaroodpornego.

Krok 6

Na wierzchu nałóż usmażone mięso. Całość zasyp dokładnie tartym serem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 30-35 minut. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso mielone zapiekane z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso mielone zapiekane z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso mielone zapiekane z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso mielone zapiekane z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso mielone zapiekane z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso mielone zapiekane z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso mielone zapiekane z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięso mielone zapiekane z makaronemMięso mielone zapiekane z makaronem

Najlepszy sposób na prosty obiad? Mięso mielone z makaronem! Podsmażone oraz zapieczone posmakuje nawet wybrednym domownikom, bo składa się z dobrze znanych składników, które nigdy nie zawodzą.

Dla kogo?

Dla każdego! To łatwe w przygotowaniu danie, bez żadnych udziwnień. Musi się udać! 

Na jaką okazję?

Mięso zapiekane z makaronem to danie uniwersalne, które będzie mile widziane na każdym obiedzie – codziennym lub niedzielnym– i kiedy tylko chcesz! 

Czy wiesz, że?

Najlepszy smak będzie miało mięso zmielone samodzielnie w domu. Masz wtedy kontrolę nad tym, co ląduje w maszynce do mielenia. 

Dla urozmaicenia:

Przepis na mięso z makaronem możesz wzbogacić solidną porcją szczypiorku. Posyp nim danie po wyjęciu z piekarnika, a będzie jeszcze bardziej aromatyczne.