
Składniki
300 gramów
400 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
250 mililitrów
400 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
120 gramów
0.5 pęczka
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku połącz mleko z wodą i margaryną. Dodaj zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr, makaron oraz przyprawy. Całość zagotuj.
Krok 2
Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
Krok 3
Gdy zrobią się rumiane, dodaj mielone mięso i smaż całość, aż większość płynu odparuje.
Krok 4
Dodaj odcedzoną kukurydzę i kontynuuj smażenie.
Krok 5
Przełóż makaron wraz z sosem do naczynia żaroodpornego.
Krok 6
Na wierzchu nałóż usmażone mięso. Całość zasyp dokładnie tartym serem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 30-35 minut. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mięso mielone zapiekane z makaronem
Najlepszy sposób na prosty obiad? Mięso mielone z makaronem! Podsmażone oraz zapieczone posmakuje nawet wybrednym domownikom, bo składa się z dobrze znanych składników, które nigdy nie zawodzą.
Dla kogo?
Dla każdego! To łatwe w przygotowaniu danie, bez żadnych udziwnień. Musi się udać!
Na jaką okazję?
Mięso zapiekane z makaronem to danie uniwersalne, które będzie mile widziane na każdym obiedzie – codziennym lub niedzielnym– i kiedy tylko chcesz!
Czy wiesz, że?
Najlepszy smak będzie miało mięso zmielone samodzielnie w domu. Masz wtedy kontrolę nad tym, co ląduje w maszynce do mielenia.
Dla urozmaicenia:
Przepis na mięso z makaronem możesz wzbogacić solidną porcją szczypiorku. Posyp nim danie po wyjęciu z piekarnika, a będzie jeszcze bardziej aromatyczne.