Karkówka z pesto z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z pesto z suszonych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

100 mililitrów

10 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

4 łyżeczki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na 4-8 steków. Olej rozmieszaj z przyprawą do karkówki i natrzyj każdy kawałek mięsa.

Krok 2

W kielichu blendera umieść pomidory, orzeszki, parmezan, oliwę i czosnek. Wszystko razem zmiksuj na gładkie pesto.

Krok 3

Mięso usmaż na rozgrzanym grillu ok. 3 minut z każdej strony. Usmażone mięso podaj z przygotowanym pesto i ziemniaczanym puree.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej