Karkówka z pesto z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z pesto z suszonych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

100 mililitrów

10 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

4 łyżeczki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na 4-8 steków. Olej rozmieszaj z przyprawą do karkówki i natrzyj każdy kawałek mięsa.

Krok 2

W kielichu blendera umieść pomidory, orzeszki, parmezan, oliwę i czosnek. Wszystko razem zmiksuj na gładkie pesto.

Krok 3

Mięso usmaż na rozgrzanym grillu ok. 3 minut z każdej strony. Usmażone mięso podaj z przygotowanym pesto i ziemniaczanym puree.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej