Karkówka z pesto z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z pesto z suszonych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

100 mililitrów

10 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

4 łyżeczki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na 4-8 steków. Olej rozmieszaj z przyprawą do karkówki i natrzyj każdy kawałek mięsa.

Krok 2

W kielichu blendera umieść pomidory, orzeszki, parmezan, oliwę i czosnek. Wszystko razem zmiksuj na gładkie pesto.

Krok 3

Mięso usmaż na rozgrzanym grillu ok. 3 minut z każdej strony. Usmażone mięso podaj z przygotowanym pesto i ziemniaczanym puree.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej