Karkówka z pesto z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z pesto z suszonych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

100 mililitrów

10 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

4 łyżeczki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na 4-8 steków. Olej rozmieszaj z przyprawą do karkówki i natrzyj każdy kawałek mięsa.

Krok 2

W kielichu blendera umieść pomidory, orzeszki, parmezan, oliwę i czosnek. Wszystko razem zmiksuj na gładkie pesto.

Krok 3

Mięso usmaż na rozgrzanym grillu ok. 3 minut z każdej strony. Usmażone mięso podaj z przygotowanym pesto i ziemniaczanym puree.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej