Steki z karkówki wieprzowej na patelni z cebulką | Przepisy.pl pixel

Steki z karkówki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
366 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

215 osób wydrukowało

Pobierz pdf

275 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

marynata:

2 łyżki

2 łyżki

pozostałe składniki:

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w grube plastry. Następnie wymieszaj w miseczce olej i Przyprawę do karkówki Knorr.

Krok 2

Obtocz mięso w marynacie, pozostaw w niej na około 10 minut.

Krok 3

Pokrój cebulę i paprykę w plastry.

Krok 4

Obsmaż steki z karkówki na patelni z obu stron, po czym dodaj cebulę oraz paprykę. Duś całość pod przykryciem jeszcze przez około 5 minut. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Steki z karkówkiSteki z karkówki

Dziś na obiad tradycyjne danie kuchni polskiej. Steki z karkówki gościły na naszych stołach nieraz, ale zawsze warto przygotować tę klasyczną potrawę inaczej niż zwykle. Podaj ją, z czym chcesz – z ziemniakami, chlebem, ulubioną sałatką. Stek z karkówki wieprzowej odnajdzie się w każdym zestawie!

Dla kogo?

Dla entuzjastów tradycyjnych obiadów z mięsem. Stek z karkówki wieprzowej posmakuje każdemu! 

Na jaką okazję?

Na codzienny lub niedzielny obiad. Steki to dobry wybór również na rodzinne przyjęcie. To danie zawsze się uda! 

Czy wiesz, że?

Jeśli masz czas, zostaw mięso w marynacie na kilka godzin. Będzie jeszcze smaczniejsze!

Dla urozmaicenia

Stek z karkówki będzie dobrze smakować w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw.