Steki z karkówki wieprzowej na patelni z cebulką | Przepisy.pl pixel

Steki z karkówki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
366 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

215 osób wydrukowało

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

marynata:

2 łyżki

2 łyżki

pozostałe składniki:

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w grube plastry. Następnie wymieszaj w miseczce olej i Przyprawę do karkówki Knorr.

Krok 2

Obtocz mięso w marynacie, pozostaw w niej na około 10 minut.

Krok 3

Pokrój cebulę i paprykę w plastry.

Krok 4

Obsmaż steki z karkówki na patelni z obu stron, po czym dodaj cebulę oraz paprykę. Duś całość pod przykryciem jeszcze przez około 5 minut. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Steki z karkówkiSteki z karkówki

Dziś na obiad tradycyjne danie kuchni polskiej. Steki z karkówki gościły na naszych stołach nieraz, ale zawsze warto przygotować tę klasyczną potrawę inaczej niż zwykle. Podaj ją, z czym chcesz – z ziemniakami, chlebem, ulubioną sałatką. Stek z karkówki wieprzowej odnajdzie się w każdym zestawie!

Dla kogo?

Dla entuzjastów tradycyjnych obiadów z mięsem. Stek z karkówki wieprzowej posmakuje każdemu! 

Na jaką okazję?

Na codzienny lub niedzielny obiad. Steki to dobry wybór również na rodzinne przyjęcie. To danie zawsze się uda! 

Czy wiesz, że?

Jeśli masz czas, zostaw mięso w marynacie na kilka godzin. Będzie jeszcze smaczniejsze!

Dla urozmaicenia

Stek z karkówki będzie dobrze smakować w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw.