Steki z karkówki wieprzowej na patelni z cebulką | Przepisy.pl pixel

Steki z karkówki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
366 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

215 osób wydrukowało

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

marynata:

2 łyżki

2 łyżki

pozostałe składniki:

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w grube plastry. Następnie wymieszaj w miseczce olej i Przyprawę do karkówki Knorr.

Krok 2

Obtocz mięso w marynacie, pozostaw w niej na około 10 minut.

Krok 3

Pokrój cebulę i paprykę w plastry.

Krok 4

Obsmaż steki z karkówki na patelni z obu stron, po czym dodaj cebulę oraz paprykę. Duś całość pod przykryciem jeszcze przez około 5 minut. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Steki z karkówkiSteki z karkówki

Dziś na obiad tradycyjne danie kuchni polskiej. Steki z karkówki gościły na naszych stołach nieraz, ale zawsze warto przygotować tę klasyczną potrawę inaczej niż zwykle. Podaj ją, z czym chcesz – z ziemniakami, chlebem, ulubioną sałatką. Stek z karkówki wieprzowej odnajdzie się w każdym zestawie!

Dla kogo?

Dla entuzjastów tradycyjnych obiadów z mięsem. Stek z karkówki wieprzowej posmakuje każdemu! 

Na jaką okazję?

Na codzienny lub niedzielny obiad. Steki to dobry wybór również na rodzinne przyjęcie. To danie zawsze się uda! 

Czy wiesz, że?

Jeśli masz czas, zostaw mięso w marynacie na kilka godzin. Będzie jeszcze smaczniejsze!

Dla urozmaicenia

Stek z karkówki będzie dobrze smakować w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw.