
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.5 pęczka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę potnij na grube plastry około 2 centymetrów każdy.

Krok 2
W misce wymieszaj marynatę. Połącz olej z posiekaną natką, sosem sojowym, musztardami, miodem oraz przyprawą Knorr.

Krok 3
Do marynaty włóż steki z karkówki i dokładnie nasmaruj mięso. Pozostaw na co najmniej 2 godziny.

Krok 4
Steki grilluj na niezbyt mocno rozgrzanym grillu przez około 6-8 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Steki z karkówki z musztardą
Steki z karkówki z musztardą to słuszna porcja mięsa dla prawdziwych fanów kuchni tłustej i treściwej, a przy tym bardzo aromatycznej. By je zrobić, wystarczy pokroić karkówkę na nieco grubsze plastry, a następnie zamarynować w specjalnej mieszance przypraw i dodatków. Składają się na nie miód, sos sojowy oraz posiekana natka pietruszki. Do tego oczywiście gwóźdź programu, czyli musztarda. Najlepiej wymieszać ze sobą dwa jej rodzaje. Po pierwsze, bardzo ostra musztarda Dijon z dodatkiem białego wina, a następnie łagodna musztarda francuska z całymi ziarnami gorczycy. Takie połączenie zapewnia idealnie zbalansowanie smaków. Słodko-ostre i soczyste steki smakują najlepiej z dodatkiem pieczonych ziemniaków i bukietem świeżych, chrupkich sałat. Możesz także podać do nich zimny dip – chrzanowy, czosnkowy lub… musztardowo-miodowy. Pyszności!