
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.5 pęczka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę potnij na grube plastry około 2 centymetrów każdy.

Krok 2
W misce wymieszaj marynatę. Połącz olej z posiekaną natką, sosem sojowym, musztardami, miodem oraz przyprawą Knorr.

Krok 3
Do marynaty włóż steki z karkówki i dokładnie nasmaruj mięso. Pozostaw na co najmniej 2 godziny.

Krok 4
Steki grilluj na niezbyt mocno rozgrzanym grillu przez około 6-8 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Steki z karkówki z musztardą
Steki z karkówki z musztardą 
Steki z karkówki z musztardą to słuszna porcja mięsa dla prawdziwych fanów kuchni tłustej i treściwej, a przy tym bardzo aromatycznej. By je zrobić, wystarczy pokroić karkówkę na nieco grubsze plastry, a następnie zamarynować w specjalnej mieszance przypraw i dodatków. Składają się na nie miód, sos sojowy oraz posiekana natka pietruszki. Do tego oczywiście gwóźdź programu, czyli musztarda. Najlepiej wymieszać ze sobą dwa jej rodzaje. Po pierwsze, bardzo ostra musztarda Dijon z dodatkiem białego wina, a następnie łagodna musztarda francuska z całymi ziarnami gorczycy. Takie połączenie zapewnia idealnie zbalansowanie smaków. Słodko-ostre i soczyste steki smakują najlepiej z dodatkiem pieczonych ziemniaków i bukietem świeżych, chrupkich sałat. Możesz także podać do nich zimny dip – chrzanowy, czosnkowy lub… musztardowo-miodowy. Pyszności!




































