Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

91 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

0.5 opakowania

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso skrop oliwą, posyp przyprawą do mięs i natrzyj mięso. Następnie usmaż na grillu po 5-8 minut z każdej strony. Wystudzone mięso pokrój w cienkie plastry w poprzek włókien.

Krok 2

Sos sałatkowy wymieszaj z 6 łyżkami wody i taką samą ilością oliwy.

Krok 3

Wszystkie warzywa wymieszaj w misce wraz z sosem i wymieszaj.

Krok 4

Sałatkę przełóż na talerze a na wierzchu rozłóż plastry wołowiny. Gotową sałatkę podawaj z grillowaną bagietką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowiny możesz użyć nap. Mięsa z kurczaka lub indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka amerykańska
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka z grillowaną wołowinąKolorowa sałatka z grillowaną wołowiną

Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną to połączenie świeżych, chrupiących warzyw ze szlachetnym mięsem z rostbefu. Użyj mieszanki sałat (np. lodowej, masłowej, roszponki), żeby danie było jak najbardziej urozmaicone. Dobrze będzie pasować także włoska cykoria, czyli radicchio. Czerwoną paprykę pokrój w cienkie, długie paski – możesz też wymieszać kilka kolorów tego warzywa. Dodaj plasterki świeżych ogórków oraz czerwoną cebulę i kukurydzę z puszki. Wszystkie warzywa przełóż do miski i dokładnie wymieszaj z sosem typu greckiego, a następnie wyłóż porcje na talerze. Wołowinę upiecz na grillu, najlepiej w całości, aby pozostała soczysta. Pokrój ją w poprzek włókien w cienkie paski, i układaj je na talerzach z sałatą. Opcjonalnie możesz polać ją sosem czosnkowym. Podawaj z grillowaną bagietką albo innym pieczywem – pasować będzie ciabatta albo pita. To danie znakomicie nadaje się do serwowania nie tylko jako przekąska, ale może stanowić również samodzielny obiad czy kolację – zwłaszcza latem. Przygotuj wołowinę w zupełnie nowej odsłonie!