Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

0.5 opakowania

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso skrop oliwą, posyp przyprawą do mięs i natrzyj mięso. Następnie usmaż na grillu po 5-8 minut z każdej strony. Wystudzone mięso pokrój w cienkie plastry w poprzek włókien.

Krok 2

Sos sałatkowy wymieszaj z 6 łyżkami wody i taką samą ilością oliwy.

Krok 3

Wszystkie warzywa wymieszaj w misce wraz z sosem i wymieszaj.

Krok 4

Sałatkę przełóż na talerze a na wierzchu rozłóż plastry wołowiny. Gotową sałatkę podawaj z grillowaną bagietką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowiny możesz użyć nap. Mięsa z kurczaka lub indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z kiełkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka z grillowaną wołowinąKolorowa sałatka z grillowaną wołowiną

Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną to połączenie świeżych, chrupiących warzyw ze szlachetnym mięsem z rostbefu. Użyj mieszanki sałat (np. lodowej, masłowej, roszponki), żeby danie było jak najbardziej urozmaicone. Dobrze będzie pasować także włoska cykoria, czyli radicchio. Czerwoną paprykę pokrój w cienkie, długie paski – możesz też wymieszać kilka kolorów tego warzywa. Dodaj plasterki świeżych ogórków oraz czerwoną cebulę i kukurydzę z puszki. Wszystkie warzywa przełóż do miski i dokładnie wymieszaj z sosem typu greckiego, a następnie wyłóż porcje na talerze. Wołowinę upiecz na grillu, najlepiej w całości, aby pozostała soczysta. Pokrój ją w poprzek włókien w cienkie paski, i układaj je na talerzach z sałatą. Opcjonalnie możesz polać ją sosem czosnkowym. Podawaj z grillowaną bagietką albo innym pieczywem – pasować będzie ciabatta albo pita. To danie znakomicie nadaje się do serwowania nie tylko jako przekąska, ale może stanowić również samodzielny obiad czy kolację – zwłaszcza latem. Przygotuj wołowinę w zupełnie nowej odsłonie!