Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

89 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

0.5 opakowania

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso skrop oliwą, posyp przyprawą do mięs i natrzyj mięso. Następnie usmaż na grillu po 5-8 minut z każdej strony. Wystudzone mięso pokrój w cienkie plastry w poprzek włókien.

Krok 2

Sos sałatkowy wymieszaj z 6 łyżkami wody i taką samą ilością oliwy.

Krok 3

Wszystkie warzywa wymieszaj w misce wraz z sosem i wymieszaj.

Krok 4

Sałatkę przełóż na talerze a na wierzchu rozłóż plastry wołowiny. Gotową sałatkę podawaj z grillowaną bagietką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowiny możesz użyć nap. Mięsa z kurczaka lub indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka z grillowaną wołowinąKolorowa sałatka z grillowaną wołowiną

Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną to połączenie świeżych, chrupiących warzyw ze szlachetnym mięsem z rostbefu. Użyj mieszanki sałat (np. lodowej, masłowej, roszponki), żeby danie było jak najbardziej urozmaicone. Dobrze będzie pasować także włoska cykoria, czyli radicchio. Czerwoną paprykę pokrój w cienkie, długie paski – możesz też wymieszać kilka kolorów tego warzywa. Dodaj plasterki świeżych ogórków oraz czerwoną cebulę i kukurydzę z puszki. Wszystkie warzywa przełóż do miski i dokładnie wymieszaj z sosem typu greckiego, a następnie wyłóż porcje na talerze. Wołowinę upiecz na grillu, najlepiej w całości, aby pozostała soczysta. Pokrój ją w poprzek włókien w cienkie paski, i układaj je na talerzach z sałatą. Opcjonalnie możesz polać ją sosem czosnkowym. Podawaj z grillowaną bagietką albo innym pieczywem – pasować będzie ciabatta albo pita. To danie znakomicie nadaje się do serwowania nie tylko jako przekąska, ale może stanowić również samodzielny obiad czy kolację – zwłaszcza latem. Przygotuj wołowinę w zupełnie nowej odsłonie!