Sałatka z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej

Autor: Ugotowana1234

ratingratingratingratingrating

8

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż ją do miski.

Krok 2

Paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę i dodaj ją do miski.

Krok 3

Następnie dodaj 200 gram kukurydzy do miski.

Krok 4

Marchew pokrój w kostkę i przełóż do miski.

Krok 5

Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do miski.

Krok 6

Sos sałatkowy wsyp do szklanki. Dodaj do niego 2 łyżki wody i 3 łyżki oleju i wymieszaj.

Krok 7

Gotowy sos dodaj do sałatki i wymieszaj.

Krok 8

Odczekaj 15 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kapusty pekińskiejSałatka z kapusty pekińskiej

Kapusta pekińska to warzywo z północnych terenów Chin i Japonii, ale można uprawiać ją także w umiarkowanym klimacie. W związku z tym jest dostępna w sklepach przez cały rok. Doskonale nadaje się na szybką i smaczną sałatkę bez względu na sezon! Świetnie skomponuje się z innymi warzywami, takimi jak: papryka, marchewka, cebula i kukurydza. Kapusta poszatkowana i lekko osolona zmięknie i nabierze dodatkowej elastyczności. Marchewkę wykorzystaj na surowo. Pokrój ją na drobne kawałki lub zetrzyj na tarce. Jeśli zależy Ci na jej miękkości, możesz ją ugotować. Pozostałe składniki również wystarczy skroić w kostkę lub według własnej fantazji. Kukurydzę dokładnie odsącz z zalewy. Pamiętaj także o tym, że z papryki najpierw należy wyciągnąć nasiona. Są gorzkie, więc mogłyby zepsuć smak sałatki. Całość dopraw własną kompozycją przypraw lub gotowych sosów sałatkowych i odrobiną oliwy z oliwek oraz wodą. Dla lepszego efektu wizualnego, podawaj danie z dodatkiem koperku lub natki z pietruszki. Pyszne i proste, wypróbuj!