Sałatka z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej

Autor: Ugotowana1234 Ugotowana1234

ratingratingratingratingrating

21

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

149 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż ją do miski.

Krok 2

Paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę i dodaj ją do miski.

Krok 3

Następnie dodaj 200 gram kukurydzy do miski.

Krok 4

Marchew pokrój w kostkę i przełóż do miski.

Krok 5

Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do miski.

Krok 6

Sos sałatkowy wsyp do szklanki. Dodaj do niego 2 łyżki wody i 3 łyżki oleju i wymieszaj.

Krok 7

Gotowy sos dodaj do sałatki i wymieszaj.

Krok 8

Odczekaj 15 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kapusty pekińskiejSałatka z kapusty pekińskiej

Kapusta pekińska to warzywo z północnych terenów Chin i Japonii, ale można uprawiać ją także w umiarkowanym klimacie. W związku z tym jest dostępna w sklepach przez cały rok. Doskonale nadaje się na szybką i smaczną sałatkę bez względu na sezon! Świetnie skomponuje się z innymi warzywami, takimi jak: papryka, marchewka, cebula i kukurydza. Kapusta poszatkowana i lekko osolona zmięknie i nabierze dodatkowej elastyczności. Marchewkę wykorzystaj na surowo. Pokrój ją na drobne kawałki lub zetrzyj na tarce. Jeśli zależy Ci na jej miękkości, możesz ją ugotować. Pozostałe składniki również wystarczy skroić w kostkę lub według własnej fantazji. Kukurydzę dokładnie odsącz z zalewy. Pamiętaj także o tym, że z papryki najpierw należy wyciągnąć nasiona. Są gorzkie, więc mogłyby zepsuć smak sałatki. Całość dopraw własną kompozycją przypraw lub gotowych sosów sałatkowych i odrobiną oliwy z oliwek oraz wodą. Dla lepszego efektu wizualnego, podawaj danie z dodatkiem koperku lub natki z pietruszki. Pyszne i proste, wypróbuj!