
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż ją do miski.
Krok 2
Paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę i dodaj ją do miski.
Krok 3
Następnie dodaj 200 gram kukurydzy do miski.
Krok 4
Marchew pokrój w kostkę i przełóż do miski.
Krok 5
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do miski.
Krok 6
Sos sałatkowy wsyp do szklanki. Dodaj do niego 2 łyżki wody i 3 łyżki oleju i wymieszaj.
Krok 7
Gotowy sos dodaj do sałatki i wymieszaj.
Krok 8
Odczekaj 15 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kapusty pekińskiej
Kapusta pekińska to warzywo z północnych terenów Chin i Japonii, ale można uprawiać ją także w umiarkowanym klimacie. W związku z tym jest dostępna w sklepach przez cały rok. Doskonale nadaje się na szybką i smaczną sałatkę bez względu na sezon! Świetnie skomponuje się z innymi warzywami, takimi jak: papryka, marchewka, cebula i kukurydza. Kapusta poszatkowana i lekko osolona zmięknie i nabierze dodatkowej elastyczności. Marchewkę wykorzystaj na surowo. Pokrój ją na drobne kawałki lub zetrzyj na tarce. Jeśli zależy Ci na jej miękkości, możesz ją ugotować. Pozostałe składniki również wystarczy skroić w kostkę lub według własnej fantazji. Kukurydzę dokładnie odsącz z zalewy. Pamiętaj także o tym, że z papryki najpierw należy wyciągnąć nasiona. Są gorzkie, więc mogłyby zepsuć smak sałatki. Całość dopraw własną kompozycją przypraw lub gotowych sosów sałatkowych i odrobiną oliwy z oliwek oraz wodą. Dla lepszego efektu wizualnego, podawaj danie z dodatkiem koperku lub natki z pietruszki. Pyszne i proste, wypróbuj!