
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować sos mieszając wodę z olejem i sosem w proszku. Spróbować i doprawić do smaku cukrem .Odstawić na 15 minut by sos się przegryzł.
Krok 2
Sałaty umyć- osuszyć .Pomidora pokroić w drobną kostkę. Obrać mandarynkę , podzielić na cząstki i pokroić usuwając błonki. Wymieszać z sałatą.
Krok 3
Bezpośrednio przed podaniem polać sałaty sosem i zamieszać.
Krok 4
* u mnie w mieszance były : frisee, radicchio, roszponka i escarole
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej