Mix sałat na imprezę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mix sałat na imprezę

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować sos mieszając wodę z olejem i sosem w proszku. Spróbować i doprawić do smaku cukrem .Odstawić na 15 minut by sos się przegryzł.

Krok 2

Sałaty umyć- osuszyć .Pomidora pokroić w drobną kostkę. Obrać mandarynkę , podzielić na cząstki i pokroić usuwając błonki. Wymieszać z sałatą.

Krok 3

Bezpośrednio przed podaniem polać sałaty sosem i zamieszać.

Krok 4

* u mnie w mieszance były : frisee, radicchio, roszponka i escarole

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej