Mix sałat na imprezę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mix sałat na imprezę

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować sos mieszając wodę z olejem i sosem w proszku. Spróbować i doprawić do smaku cukrem .Odstawić na 15 minut by sos się przegryzł.

Krok 2

Sałaty umyć- osuszyć .Pomidora pokroić w drobną kostkę. Obrać mandarynkę , podzielić na cząstki i pokroić usuwając błonki. Wymieszać z sałatą.

Krok 3

Bezpośrednio przed podaniem polać sałaty sosem i zamieszać.

Krok 4

* u mnie w mieszance były : frisee, radicchio, roszponka i escarole

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mix sałat na imprezę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej