Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

155 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

6 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj cienko, cebulę pokrój w piórka, a marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

W dużej misce wymieszaj pokrojone warzywa, dodaj Majonez Babuni Hellmann's oraz chrzan i dokładnie wszystko wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku, przełóż do salaterki i podawaj. Może ona stanowić świetny dodatek do potraw z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka Coleslaw z czerwonej kapustySałatka Coleslaw z czerwonej kapusty

Coleslaw jest jedną z najbardziej popularnych i uniwersalnych sałatek na świecie. Pasuje zarówno do wszelkich dań obiadowych, jak i potraw z grilla. W podstawowej wersji zawiera białą kapustę i marchew, natomiast bazą do Coleslawa z tego przepisu jest kapusta czerwona. Pozostałymi składnikami potrzebnymi do przygotowania tej surówki są: marchewka, cebula oraz majonez. Z kapusty usuń wierzchnie liście oraz głąb, a następnie cienko ją poszatkuj. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokrój w pióra. Warzywa przełóż do jednej miski i wymieszaj. Wszystkie składniki połączy ze sobą dressing, przygotowany na bazie majonezu z dodatkiem tartego, świeżego chrzanu, który nada sałatce wyrazisty, ostry smak. Jeśli chcesz nieco wzbogacić sałatkę Coleslaw, możesz dodać do niej starte jabłko, a do dressingu – łyżkę naturalnego jogurtu greckiego. Tak przygotowaną przekąskę podawaj do kotletów, kopytek, nuggetsów lub klusek śląskich. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na sałatkę Coleslaw z czerwonej kapusty.