Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
177 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

324 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

6 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj cienko, cebulę pokrój w piórka, a marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

W dużej misce wymieszaj pokrojone warzywa, dodaj Majonez Babuni Hellmann's oraz chrzan i dokładnie wszystko wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku, przełóż do salaterki i podawaj. Może ona stanowić świetny dodatek do potraw z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka Coleslaw z czerwonej kapustySałatka Coleslaw z czerwonej kapusty

Coleslaw jest jedną z najbardziej popularnych i uniwersalnych sałatek na świecie. Pasuje zarówno do wszelkich dań obiadowych, jak i potraw z grilla. W podstawowej wersji zawiera białą kapustę i marchew, natomiast bazą do Coleslawa z naszego przepisu jest kapusta czerwona. Pozostałymi składnikami potrzebnymi do przygotowania surówki są: marchewka, cebula oraz majonez. Za sprawą czerwonego Colesława na talerzach zrobi się bardzo kolorowo!

Dla kogo? Sałatka Colesław z czerwonej kapusty sprawdzi się jako przekąska do kotletów, kopytek, nuggetsów lub klusek śląskich. Docenią ją wszyscy kucharze, którzy lubią mieć w zanadrzu uniwersalne receptury, pasujące do najrozmaitszych potraw.

Na jaką okazję? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na surówkę Coleslaw z czerwonej kapusty, gdy chcesz nieco odświeżyć swoje codzienne obiady. Buraczki albo tarta marchewka smakują dobrze, ale każdy czasem potrzebuje odmiany. Gotowy na kuchenne innowacje? Zamiast zwykłego kotleta, przygotuj domowe burgery z Colesławem z czerwonej kapusty.

Czy wiesz, że? Colesław i czerwona kapusta: od czego zacząć? Z kapusty usuń wierzchnie liście oraz głąb, a następnie cienko ją poszatkuj. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokrój w pióra. Warzywa przełóż do jednej miski i wymieszaj. Wszystkie składniki połączy ze sobą dressing, przygotowany na bazie majonezu z dodatkiem tartego, świeżego chrzanu, który nada sałatce wyrazisty, ostry smak.

Dla urozmaicenia: Jeśli chcesz nieco wzbogacić sałatkę Coleslaw z czerwonej kapusty, możesz dodać do niej starte jabłko, a do dressingu – łyżkę naturalnego jogurtu greckiego.