Składniki
400 gramów
6 łyżek
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj cienko, cebulę pokrój w piórka, a marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
W dużej misce wymieszaj pokrojone warzywa, dodaj Majonez Babuni Hellmann's oraz chrzan i dokładnie wszystko wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku, przełóż do salaterki i podawaj. Może ona stanowić świetny dodatek do potraw z grilla.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Coleslaw z czerwonej kapusty
Coleslaw jest jedną z najbardziej popularnych i uniwersalnych sałatek na świecie. Pasuje zarówno do wszelkich dań obiadowych, jak i potraw z grilla. W podstawowej wersji zawiera białą kapustę i marchew, natomiast bazą do Coleslawa z tego przepisu jest kapusta czerwona. Pozostałymi składnikami potrzebnymi do przygotowania tej surówki są: marchewka, cebula oraz majonez. Z kapusty usuń wierzchnie liście oraz głąb, a następnie cienko ją poszatkuj. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokrój w pióra. Warzywa przełóż do jednej miski i wymieszaj. Wszystkie składniki połączy ze sobą dressing, przygotowany na bazie majonezu z dodatkiem tartego, świeżego chrzanu, który nada sałatce wyrazisty, ostry smak. Jeśli chcesz nieco wzbogacić sałatkę Coleslaw, możesz dodać do niej starte jabłko, a do dressingu – łyżkę naturalnego jogurtu greckiego. Tak przygotowaną przekąskę podawaj do kotletów, kopytek, nuggetsów lub klusek śląskich. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na sałatkę Coleslaw z czerwonej kapusty.