
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
0.5 pęczka
1 pęczek
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj. Gdy będą miękkie przestudź je, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Szczypiorek opłucz i posiekaj. Łodygi i listki selera pokrój, cebule obierz i pokrój w krążki.
Krok 4
Ziemniaki wymieszaj z cebulą, selerem i szczypiorkiem.
Krok 5
Majonez wymieszaj z jogurtem i zalej sałatkę. Wstaw na 30 minut do lodówki. Możesz zaostrzyć sałatkę musztardą.
Krok 2
Włóż ziemniaki do miski i wlej ocet i oliwę, oprósz Delikatem Knorr i pieprzem. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej