Sałatka amerykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka amerykańska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

0.5 pęczka

1 pęczek

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj. Gdy będą miękkie przestudź je, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Szczypiorek opłucz i posiekaj. Łodygi i listki selera pokrój, cebule obierz i pokrój w krążki.

Krok 4

Ziemniaki wymieszaj z cebulą, selerem i szczypiorkiem.

Krok 5

Majonez wymieszaj z jogurtem i zalej sałatkę. Wstaw na 30 minut do lodówki. Możesz zaostrzyć sałatkę musztardą.

Krok 2

Włóż ziemniaki do miski i wlej ocet i oliwę, oprósz Delikatem Knorr i pieprzem. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mielone na jeden kęs
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej