Sałatka amerykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka amerykańska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

0.5 pęczka

1 pęczek

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj. Gdy będą miękkie przestudź je, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Szczypiorek opłucz i posiekaj. Łodygi i listki selera pokrój, cebule obierz i pokrój w krążki.

Krok 4

Ziemniaki wymieszaj z cebulą, selerem i szczypiorkiem.

Krok 5

Majonez wymieszaj z jogurtem i zalej sałatkę. Wstaw na 30 minut do lodówki. Możesz zaostrzyć sałatkę musztardą.

Krok 2

Włóż ziemniaki do miski i wlej ocet i oliwę, oprósz Delikatem Knorr i pieprzem. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka amerykańska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej