
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
0.5 pęczka
1 pęczek
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj. Gdy będą miękkie przestudź je, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Szczypiorek opłucz i posiekaj. Łodygi i listki selera pokrój, cebule obierz i pokrój w krążki.
Krok 4
Ziemniaki wymieszaj z cebulą, selerem i szczypiorkiem.
Krok 5
Majonez wymieszaj z jogurtem i zalej sałatkę. Wstaw na 30 minut do lodówki. Możesz zaostrzyć sałatkę musztardą.
Krok 2
Włóż ziemniaki do miski i wlej ocet i oliwę, oprósz Delikatem Knorr i pieprzem. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej