Sałatka paprykowa z kostkami tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowa z kostkami tofu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

10 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój tofu w kostkę o boku około 2 centymetrów i oprósz mieloną papryką.

Krok 2

Umyj papryki, oczyść z pestek, a następnie pokrój w cienkie paski. Umyj pora, pokrój go w krążki, zaś pomidory - umyj i pokrój w kostkę.

Krok 3

Przebierz kiełki, umyj je i osusz.

Krok 4

Następnie włóż tofu i warzywa do salaterki.

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Polej nim sałatkę, wymieszaj i posyp ziołami. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej