Sałatka paprykowa z kostkami tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowa z kostkami tofu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

10 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój tofu w kostkę o boku około 2 centymetrów i oprósz mieloną papryką.

Krok 2

Umyj papryki, oczyść z pestek, a następnie pokrój w cienkie paski. Umyj pora, pokrój go w krążki, zaś pomidory - umyj i pokrój w kostkę.

Krok 3

Przebierz kiełki, umyj je i osusz.

Krok 4

Następnie włóż tofu i warzywa do salaterki.

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Polej nim sałatkę, wymieszaj i posyp ziołami. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka dla niejadka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej