Sałatka paprykowa z kostkami tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowa z kostkami tofu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
87 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

10 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój tofu w kostkę o boku około 2 centymetrów i oprósz mieloną papryką.

Krok 2

Umyj papryki, oczyść z pestek, a następnie pokrój w cienkie paski. Umyj pora, pokrój go w krążki, zaś pomidory - umyj i pokrój w kostkę.

Krok 3

Przebierz kiełki, umyj je i osusz.

Krok 4

Następnie włóż tofu i warzywa do salaterki.

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Polej nim sałatkę, wymieszaj i posyp ziołami. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z krewetkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka paprykowa z kostkami tofuSałatka paprykowa z kostkami tofu

Pokrój tofu w kostkę o boku około 2 centymetrów i oprósz mieloną papryką.