Sałatka paprykowa z kostkami tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowa z kostkami tofu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

10 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój tofu w kostkę o boku około 2 centymetrów i oprósz mieloną papryką.

Krok 2

Umyj papryki, oczyść z pestek, a następnie pokrój w cienkie paski. Umyj pora, pokrój go w krążki, zaś pomidory - umyj i pokrój w kostkę.

Krok 3

Przebierz kiełki, umyj je i osusz.

Krok 4

Następnie włóż tofu i warzywa do salaterki.

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Polej nim sałatkę, wymieszaj i posyp ziołami. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowa z kostkami tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka paprykowa z kostkami tofuSałatka paprykowa z kostkami tofu

Pokrój tofu w kostkę o boku około 2 centymetrów i oprósz mieloną papryką.