
Składniki
25 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
10 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój tofu w kostkę o boku około 2 centymetrów i oprósz mieloną papryką.
Krok 2
Umyj papryki, oczyść z pestek, a następnie pokrój w cienkie paski. Umyj pora, pokrój go w krążki, zaś pomidory - umyj i pokrój w kostkę.
Krok 3
Przebierz kiełki, umyj je i osusz.
Krok 4
Następnie włóż tofu i warzywa do salaterki.
Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Polej nim sałatkę, wymieszaj i posyp ziołami. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka paprykowa z kostkami tofu
Pokrój tofu w kostkę o boku około 2 centymetrów i oprósz mieloną papryką.