
Składniki
25 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
10 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój tofu w kostkę o boku około 2 centymetrów i oprósz mieloną papryką.
Krok 2
Umyj papryki, oczyść z pestek, a następnie pokrój w cienkie paski. Umyj pora, pokrój go w krążki, zaś pomidory - umyj i pokrój w kostkę.
Krok 3
Przebierz kiełki, umyj je i osusz.
Krok 4
Następnie włóż tofu i warzywa do salaterki.
Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Polej nim sałatkę, wymieszaj i posyp ziołami. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej