
Składniki
25 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
10 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój tofu w kostkę o boku około 2 centymetrów i oprósz mieloną papryką.
Krok 2
Umyj papryki, oczyść z pestek, a następnie pokrój w cienkie paski. Umyj pora, pokrój go w krążki, zaś pomidory - umyj i pokrój w kostkę.
Krok 3
Przebierz kiełki, umyj je i osusz.
Krok 4
Następnie włóż tofu i warzywa do salaterki.
Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Polej nim sałatkę, wymieszaj i posyp ziołami. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka paprykowa z kostkami tofu
Pokrój tofu w kostkę o boku około 2 centymetrów i oprósz mieloną papryką.