
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 łyżeczka
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ryżowy zalej wrzątkiem, a po 3 minutach odcedź i pokrój. Chili przekrój, usuń pestki, a resztę posiekaj.
Krok 2
Krewetki obierz i oczyść. Następnie pokrój na pół i posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Na patelni upraż orzechy, dodaj krewetki i podsmaż, a następnie dorzuć makaron i znowu podsmaż.
Krok 4
Z limonki wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Do miseczki wrzuć chili, sok oraz skórkę z limonki, zmiażdżony czosnek, sos sojowy oraz łyżkę cukru pudru. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5
Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a ogórka pokrój na słupki.
Krok 6
Makaron z krewetkami wrzuć do warzyw, a wszystko zalej przygotowanym wcześniej sosem i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej