
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 łyżeczka
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ryżowy zalej wrzątkiem, a po 3 minutach odcedź i pokrój. Chili przekrój, usuń pestki, a resztę posiekaj.
Krok 2
Krewetki obierz i oczyść. Następnie pokrój na pół i posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Na patelni upraż orzechy, dodaj krewetki i podsmaż, a następnie dorzuć makaron i znowu podsmaż.
Krok 4
Z limonki wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Do miseczki wrzuć chili, sok oraz skórkę z limonki, zmiażdżony czosnek, sos sojowy oraz łyżkę cukru pudru. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5
Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a ogórka pokrój na słupki.
Krok 6
Makaron z krewetkami wrzuć do warzyw, a wszystko zalej przygotowanym wcześniej sosem i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej