Sałatka z pomidorkami koktajlowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wymieszaj w naczyniu z majonezem i przegotowaną wodą.

Krok 2

Sałatę wylistkuj i umyj, pomidorki przekrój na pół lub ćwiartki.

Krok 3

Sałatę i pomidorki przełóż do dużej miski i polej przygotowanym sosem. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej