Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

4 sztuki

80 gramów

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wymieszaj w naczyniu z majonezem i przegotowaną wodą.

Krok 2

Sałatę wylistkuj i umyj, pomidorki przekrój na pół lub ćwiartki. Sałatę i pomidorki przełóż do dużej miski i polej przygotowanym sosem. Wymieszaj.

Krok 3

Na aluminiową folie wyłóż plastry bekonu, następnie nałóż pierś z kurczaka i zroluj razem mocno w kształt cukierka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚˚ C na 30 minut.

Krok 4

Po tym czasie dołóż kromki chleba i piecz jeszcze dodatkowo 5 minut.

Krok 5

Na zapieczonej kromce chleba ułóż kolejno przygotowane liście sałaty, pokrojone plastry kurczaka z boczkiem i pomidorki koktajlowe. Na koniec całość posyp startym Parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej