Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

4 sztuki

80 gramów

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wymieszaj w naczyniu z majonezem i przegotowaną wodą.

Krok 2

Sałatę wylistkuj i umyj, pomidorki przekrój na pół lub ćwiartki. Sałatę i pomidorki przełóż do dużej miski i polej przygotowanym sosem. Wymieszaj.

Krok 3

Na aluminiową folie wyłóż plastry bekonu, następnie nałóż pierś z kurczaka i zroluj razem mocno w kształt cukierka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚˚ C na 30 minut.

Krok 4

Po tym czasie dołóż kromki chleba i piecz jeszcze dodatkowo 5 minut.

Krok 5

Na zapieczonej kromce chleba ułóż kolejno przygotowane liście sałaty, pokrojone plastry kurczaka z boczkiem i pomidorki koktajlowe. Na koniec całość posyp startym Parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej