Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

4 sztuki

80 gramów

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wymieszaj w naczyniu z majonezem i przegotowaną wodą.

Krok 2

Sałatę wylistkuj i umyj, pomidorki przekrój na pół lub ćwiartki. Sałatę i pomidorki przełóż do dużej miski i polej przygotowanym sosem. Wymieszaj.

Krok 3

Na aluminiową folie wyłóż plastry bekonu, następnie nałóż pierś z kurczaka i zroluj razem mocno w kształt cukierka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚˚ C na 30 minut.

Krok 4

Po tym czasie dołóż kromki chleba i piecz jeszcze dodatkowo 5 minut.

Krok 5

Na zapieczonej kromce chleba ułóż kolejno przygotowane liście sałaty, pokrojone plastry kurczaka z boczkiem i pomidorki koktajlowe. Na koniec całość posyp startym Parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka serowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej