Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

4 sztuki

80 gramów

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wymieszaj w naczyniu z majonezem i przegotowaną wodą.

Krok 2

Sałatę wylistkuj i umyj, pomidorki przekrój na pół lub ćwiartki. Sałatę i pomidorki przełóż do dużej miski i polej przygotowanym sosem. Wymieszaj.

Krok 3

Na aluminiową folie wyłóż plastry bekonu, następnie nałóż pierś z kurczaka i zroluj razem mocno w kształt cukierka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚˚ C na 30 minut.

Krok 4

Po tym czasie dołóż kromki chleba i piecz jeszcze dodatkowo 5 minut.

Krok 5

Na zapieczonej kromce chleba ułóż kolejno przygotowane liście sałaty, pokrojone plastry kurczaka z boczkiem i pomidorki koktajlowe. Na koniec całość posyp startym Parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, boczkiem i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej