Sałatka z cukini i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cukini i papryki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, z papryki usuń nasiona. Cukinię pokrój w plastry, pieczarki i pomidory w cząstki, paprykę w paski.

Krok 2

Tosty pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju. Oprósz kruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. Posyp nimi warzywa.

Krok 3

Żółtko utrzyj z resztą oleju. Wymieszaj z połową majonezu, keczupem i posiekanym białkiem.

Krok 4

Resztę majonezu wymieszaj z ziołami i musztardą. Sosy podaj w pojemniczkach jako dwa osobne do sałatek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej