Sałatka z cukini i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cukini i papryki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, z papryki usuń nasiona. Cukinię pokrój w plastry, pieczarki i pomidory w cząstki, paprykę w paski.

Krok 2

Tosty pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju. Oprósz kruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. Posyp nimi warzywa.

Krok 3

Żółtko utrzyj z resztą oleju. Wymieszaj z połową majonezu, keczupem i posiekanym białkiem.

Krok 4

Resztę majonezu wymieszaj z ziołami i musztardą. Sosy podaj w pojemniczkach jako dwa osobne do sałatek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej