Sałatka z cukini i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cukini i papryki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, z papryki usuń nasiona. Cukinię pokrój w plastry, pieczarki i pomidory w cząstki, paprykę w paski.

Krok 2

Tosty pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju. Oprósz kruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. Posyp nimi warzywa.

Krok 3

Żółtko utrzyj z resztą oleju. Wymieszaj z połową majonezu, keczupem i posiekanym białkiem.

Krok 4

Resztę majonezu wymieszaj z ziołami i musztardą. Sosy podaj w pojemniczkach jako dwa osobne do sałatek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cukini i papryki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej