
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżka
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, z papryki usuń nasiona. Cukinię pokrój w plastry, pieczarki i pomidory w cząstki, paprykę w paski.
Krok 2
Tosty pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju. Oprósz kruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. Posyp nimi warzywa.
Krok 3
Żółtko utrzyj z resztą oleju. Wymieszaj z połową majonezu, keczupem i posiekanym białkiem.
Krok 4
Resztę majonezu wymieszaj z ziołami i musztardą. Sosy podaj w pojemniczkach jako dwa osobne do sałatek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej