
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżka
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, z papryki usuń nasiona. Cukinię pokrój w plastry, pieczarki i pomidory w cząstki, paprykę w paski.
Krok 2
Tosty pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju. Oprósz kruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. Posyp nimi warzywa.
Krok 3
Żółtko utrzyj z resztą oleju. Wymieszaj z połową majonezu, keczupem i posiekanym białkiem.
Krok 4
Resztę majonezu wymieszaj z ziołami i musztardą. Sosy podaj w pojemniczkach jako dwa osobne do sałatek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej