Sałatka z marynowanym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marynowanym tofu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

222 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

307 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

0.5 pęczka

150 gramów

100 gramów

200 gramów

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Pokrój pomidory w ćwiartki, cebulę w plastry, groszek cukrowy w cienkie paski.

Sałatka z marynowanym tofu - Krok 1

Krok 2

Pokrój ser tofu w grubsze plastry, smaż na patelni do momenty, kiedy nabierze rumianego koloru. Następnie jeszcze ciepłe tofu zalej przygotowanym wcześniej sosem. Odstaw na 2 godziny.

Sałatka z marynowanym tofu - Krok 2

Krok 3

Porwij sałaty, dodaj ćwiartki pomidora, plasterki cebuli, groszek cukrowy oraz kiełki. Kapelusze pieczarek surowych pokrój w bardzo cienkie plasterki. Dodaj do sałatki.

Sałatka z marynowanym tofu - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki z marynowanym tofu i pozostałym sosem. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem i kolendrą.

Sałatka z marynowanym tofu - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marynowanym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka fusilli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z marynowanym tofuSałatka z marynowanym tofu

Tofu to rodzaj sera wytwarzanego z ziaren soi, szeroko wykorzystywanego w kuchni dalekowschodniej. Zdobywa coraz większą popularność na całym świecie. Jego zaletą jest to, że choć wydaje się być pozbawiony smaku, z łatwością przejmuje aromat dodatków, z którymi się go podaje. Jest więc świetnym składnikiem wszelkiego rodzaju sałatek. Wraz z kiełkami fasoli mung i groszkiem cukrowym nadaje im orientalnego charakteru. Ser z łatwością można już dostać w większości sklepów. Występuje w wielu rodzajach. Może być naturalny, z dodatkiem ziół, marynowany lub wędzony. Każda jego odmiana ma inne zastosowanie. Do sałatek najlepiej wybrać tofu naturalne, które przypomina nieco ser feta, przyprawić i usmażyć na patelni. Sałatka z marynowanym tofu zaskoczy swoim smakiem ciebie i twoich najbliższych. Jest dobrym pomysłem na kolację lub lunch. Jeśli jeszcze nigdy nie próbowałaś tofu, to najwyższa pora.