
Składniki
400 gramów
2 sztuki
0.5 pęczka
1 opakowanie
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, aż będą miękkie. Odstaw je do ostygnięcia, następnie obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Łodygi selera naciowego dokładnie umyj, obierz i pokrój w paski. Sparz je, gotując 2 minuty we wrzątku. Następnie przełóż je do zimnej wody z lodem, aby nabrały ładnego koloru i zrobiły się chrupkie.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, następnie połącz go z pozostałymi składnikami i posiekanym koperkiem. Sałatka doskonale smakuje z pieczoną lub smażoną rybą, np. pstrągiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ziemniaczana z selerem
Prosta potrawa, która rozbudzi twoje kulinarne zmysły. Sałatka ziemniaczana z selerem to idealne towarzystwo dla ryb lub potraw z mięsa. Połączenie ziemniaków i ugotowanych na twardo jajek nie jest niczym szczególnym, ale gdy dodamy do nich chrupiący seler naciowy, świeży koperek i aromatyczny sos sałatkowy, to powstaje danie godne uznania. By je zrobić, ziemniaki ugotuj w mundurkach, dodając do wody nieco soli. Następnie obierz je i pokrój w kostkę, podobnie jak jajka. Łodygi selera naciowego dokładnie umyj, obierz i pokrój w paski. Przed dodaniem do warzyw sparz je we wrzątku, a następnie bez zwłoki włóż do naczynia z zimną wodą. Dodaj do niej kostki lodu, a seler nabierze ładnego koloru i stanie się kusząco chrupki. Pozostaje kwestia sosu. Koperkowo-ziołową saszetkę wymieszaj z olejem z pestek winogron. Nada on sałatce charakterystycznego posmaku. Smacznego!