Sałatka ziemniaczana z selerem naciowym: do grilla | Przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z selerem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

46

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

473 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1426 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, aż będą miękkie. Odstaw je do ostygnięcia, następnie obierz i pokrój w kostkę.

Sałatka ziemniaczana z selerem  - Krok 1

Krok 2

Łodygi selera naciowego dokładnie umyj, obierz i pokrój w paski. Sparz je, gotując 2 minuty we wrzątku. Następnie przełóż je do zimnej wody z lodem, aby nabrały ładnego koloru i zrobiły się chrupkie.

Sałatka ziemniaczana z selerem  - Krok 2

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.

Sałatka ziemniaczana z selerem  - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, następnie połącz go z pozostałymi składnikami i posiekanym koperkiem. Sałatka doskonale smakuje z pieczoną lub smażoną rybą, np. pstrągiem.

Sałatka ziemniaczana z selerem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z selerem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z selerem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z selerem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z selerem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z selerem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z selerem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z selerem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z selerem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ziemniaczana z selerem Sałatka ziemniaczana z selerem

Prosta potrawa, która rozbudzi twoje kulinarne zmysły. Sałatka ziemniaczana z selerem to idealne towarzystwo dla ryb lub potraw z mięsa. Połączenie ziemniaków i ugotowanych na twardo jajek nie jest niczym szczególnym, ale gdy dodamy do nich chrupiący seler naciowy, świeży koperek i aromatyczny sos sałatkowy, to powstaje danie godne uznania. By je zrobić, ziemniaki ugotuj w mundurkach, dodając do wody nieco soli. Następnie obierz je i pokrój w kostkę, podobnie jak jajka. Łodygi selera naciowego dokładnie umyj, obierz i pokrój w paski. Przed dodaniem do warzyw sparz je we wrzątku, a następnie bez zwłoki włóż do naczynia z zimną wodą. Dodaj do niej kostki lodu, a seler nabierze ładnego koloru i stanie się kusząco chrupki. Pozostaje kwestia sosu. Koperkowo-ziołową saszetkę wymieszaj z olejem z pestek winogron. Nada on sałatce charakterystycznego posmaku. Smacznego!