Sałata z pieczoną dynią i burakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z pieczoną dynią i burakami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 gramy

2 sztuki

150 gramów

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i dynię obierz i pokrój na duże kawałki. Na blachę nalej oliwę, wyłóż pokrojone warzywa i posyp rozkruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Piecz 25 minut w 200 stopniach. Wyjmij, poczekaj aż warzywa wystygną i pokrój je w grubą kostkę.

Krok 3

Sałaty opłucz, wysusz i porwij na drobniejsze kawałki. Ser pokrój w plastry. Wszystkie składniki ułóż w misce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej