
Składniki
3 gramy
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki i dynię obierz i pokrój na duże kawałki. Na blachę nalej oliwę, wyłóż pokrojone warzywa i posyp rozkruszoną kostką czosnkową.
Krok 2
Piecz 25 minut w 200 stopniach. Wyjmij, poczekaj aż warzywa wystygną i pokrój je w grubą kostkę.
Krok 3
Sałaty opłucz, wysusz i porwij na drobniejsze kawałki. Ser pokrój w plastry. Wszystkie składniki ułóż w misce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej