Sałata z pieczoną dynią i burakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z pieczoną dynią i burakami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 gramy

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i dynię obierz i pokrój na duże kawałki. Na blachę nalej oliwę, wyłóż pokrojone warzywa i posyp rozkruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Piecz 25 minut w 200 stopniach. Wyjmij, poczekaj aż warzywa wystygną i pokrój je w grubą kostkę.

Krok 3

Sałaty opłucz, wysusz i porwij na drobniejsze kawałki. Ser pokrój w plastry. Wszystkie składniki ułóż w misce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej