Sałata z pieczoną dynią i burakami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 gramy

2 sztuki

150 gramów

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i dynię obierz i pokrój na duże kawałki. Na blachę nalej oliwę, wyłóż pokrojone warzywa i posyp rozkruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Piecz 25 minut w 200 stopniach. Wyjmij, poczekaj aż warzywa wystygną i pokrój je w grubą kostkę.

Krok 3

Sałaty opłucz, wysusz i porwij na drobniejsze kawałki. Ser pokrój w plastry. Wszystkie składniki ułóż w misce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Przekąska vege
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej