Sałata z pieczoną dynią i burakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z pieczoną dynią i burakami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 gramy

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i dynię obierz i pokrój na duże kawałki. Na blachę nalej oliwę, wyłóż pokrojone warzywa i posyp rozkruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Piecz 25 minut w 200 stopniach. Wyjmij, poczekaj aż warzywa wystygną i pokrój je w grubą kostkę.

Krok 3

Sałaty opłucz, wysusz i porwij na drobniejsze kawałki. Ser pokrój w plastry. Wszystkie składniki ułóż w misce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z pieczoną dynią i burakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej