Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym
średnie
39 osób zapisało

Składniki
75 gramów
100 gramów
3 łyżki
1 opakowanie
400 gramów
10 sztuk
150 gramów
4 szczypty
2 garść
1 garść
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upiecz dynię w 200 stopniach C, tak aby była gotowa do pokrojenia w kostkę (ok.30 minut). Następnie kostki dyni wymieszaj z masłem i wrzuć do piekarnika jeszcze na około 10 minut.
Krok 2
Ugotuj kaszę bulgur z dodatkiem soli zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 3
Pokrój ser feta w kostkę, pokrój drobno suszone pomidory.
Krok 4
Przygotuj sos musztardowo-miodowy zgodnie z instrukcją. Do szklanki z sosem wyciśnij sok z pomarańczy oraz dodaj sok żurawinowy. Wymieszaj.
Krok 5
Do miski wsyp mix młodych listków, dynię, fetę, suszone pomidory, żurawinę mix pestek. Sałatkę polej sosem i posyp chili z wędzoną papryką. Przed podaniem dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Musztardowo-miodowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej