Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 gramów

100 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

400 gramów

10 sztuk

150 gramów

4 szczypty

2 garść

1 garść

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiecz dynię w 200 stopniach C, tak aby była gotowa do pokrojenia w kostkę (ok.30 minut). Następnie kostki dyni wymieszaj z masłem i wrzuć do piekarnika jeszcze na około 10 minut.

Krok 2

Ugotuj kaszę bulgur z dodatkiem soli zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 3

Pokrój ser feta w kostkę, pokrój drobno suszone pomidory.

Krok 4

Przygotuj sos musztardowo-miodowy zgodnie z instrukcją. Do szklanki z sosem wyciśnij sok z pomarańczy oraz dodaj sok żurawinowy. Wymieszaj.

Krok 5

Do miski wsyp mix młodych listków, dynię, fetę, suszone pomidory, żurawinę mix pestek. Sałatkę polej sosem i posyp chili z wędzoną papryką. Przed podaniem dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej