Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 gramów

100 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

400 gramów

10 sztuk

150 gramów

4 szczypty

2 garść

1 garść

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiecz dynię w 200 stopniach C, tak aby była gotowa do pokrojenia w kostkę (ok.30 minut). Następnie kostki dyni wymieszaj z masłem i wrzuć do piekarnika jeszcze na około 10 minut.

Krok 2

Ugotuj kaszę bulgur z dodatkiem soli zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 3

Pokrój ser feta w kostkę, pokrój drobno suszone pomidory.

Krok 4

Przygotuj sos musztardowo-miodowy zgodnie z instrukcją. Do szklanki z sosem wyciśnij sok z pomarańczy oraz dodaj sok żurawinowy. Wymieszaj.

Krok 5

Do miski wsyp mix młodych listków, dynię, fetę, suszone pomidory, żurawinę mix pestek. Sałatkę polej sosem i posyp chili z wędzoną papryką. Przed podaniem dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z dynią w sosie musztardowo miodowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burger z kaszy bulgur
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej