MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

20 sztuk

15 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

10 gramów

1 szczypta

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron według przepisu producenta.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i razem z czosnkiem podsmażamy na oliwie. Kiedy zmiękną dodajemy pokrojoną w słupki cukinię, oliwki (bez pestek, przekrojone na połówki), umyte pomidorki oraz przyprawę włoską. Dokładnie mieszamy i dusimy, aż pomidorki zaczną puszczać sok.

Krok 3

Odcedzamy makaron (zostawiamy kilka łyżek wody!) i dodajemy do warzyw. Wlewamy wodę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy odrobiną ziół włoskich i podajemy ze świeżo startym parmezanem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sakiewki mięsne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej