MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

20 sztuk

15 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

10 gramów

1 szczypta

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron według przepisu producenta.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i razem z czosnkiem podsmażamy na oliwie. Kiedy zmiękną dodajemy pokrojoną w słupki cukinię, oliwki (bez pestek, przekrojone na połówki), umyte pomidorki oraz przyprawę włoską. Dokładnie mieszamy i dusimy, aż pomidorki zaczną puszczać sok.

Krok 3

Odcedzamy makaron (zostawiamy kilka łyżek wody!) i dodajemy do warzyw. Wlewamy wodę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy odrobiną ziół włoskich i podajemy ze świeżo startym parmezanem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej