MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

20 sztuk

15 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

10 gramów

1 szczypta

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron według przepisu producenta.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i razem z czosnkiem podsmażamy na oliwie. Kiedy zmiękną dodajemy pokrojoną w słupki cukinię, oliwki (bez pestek, przekrojone na połówki), umyte pomidorki oraz przyprawę włoską. Dokładnie mieszamy i dusimy, aż pomidorki zaczną puszczać sok.

Krok 3

Odcedzamy makaron (zostawiamy kilka łyżek wody!) i dodajemy do warzyw. Wlewamy wodę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy odrobiną ziół włoskich i podajemy ze świeżo startym parmezanem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej