MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ

Autor: kuchniajoanny.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

20 sztuk

15 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

10 gramów

1 szczypta

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron według przepisu producenta.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i razem z czosnkiem podsmażamy na oliwie. Kiedy zmiękną dodajemy pokrojoną w słupki cukinię, oliwki (bez pestek, przekrojone na połówki), umyte pomidorki oraz przyprawę włoską. Dokładnie mieszamy i dusimy, aż pomidorki zaczną puszczać sok.

Krok 3

Odcedzamy makaron (zostawiamy kilka łyżek wody!) i dodajemy do warzyw. Wlewamy wodę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy odrobiną ziół włoskich i podajemy ze świeżo startym parmezanem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAKARON Z ZIOŁAMI WŁOSKIMI TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej