Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli
trudne
8 osób zapisało

Składniki
150 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
50 gramów
50 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
200 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu (al dente).
Krok 2
Na patelni smażymy boczek oraz cebulę pokrojone w kostkę na rumiano, dodajemy pokrojoną papryczkę chilli oraz pokrojony drobno szczypiorek. Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy Fix, mieszamy, dodajemy masło, gotujemy aż sos zgęstnieje. Całość wlewamy na patelnię że smażonym boczkiem i cebulką, a bastępnie wrzucamy ugotowany makaron oraz starty żółty ser, mieszamy.
Krok 3
Makaron w sosie wykładamy na tortillę, zwijam. Grillujemy do złotego koloru
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej