Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

50 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu (al dente).

Krok 2

Na patelni smażymy boczek oraz cebulę pokrojone w kostkę na rumiano, dodajemy pokrojoną papryczkę chilli oraz pokrojony drobno szczypiorek. Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy Fix, mieszamy, dodajemy masło, gotujemy aż sos zgęstnieje. Całość wlewamy na patelnię że smażonym boczkiem i cebulką, a bastępnie wrzucamy ugotowany makaron oraz starty żółty ser, mieszamy.

Krok 3

Makaron w sosie wykładamy na tortillę, zwijam. Grillujemy do złotego koloru

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej