Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli
trudne
5 osób zapisało

Składniki
150 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
50 gramów
50 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
200 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu (al dente).
Krok 2
Na patelni smażymy boczek oraz cebulę pokrojone w kostkę na rumiano, dodajemy pokrojoną papryczkę chilli oraz pokrojony drobno szczypiorek. Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy Fix, mieszamy, dodajemy masło, gotujemy aż sos zgęstnieje. Całość wlewamy na patelnię że smażonym boczkiem i cebulką, a bastępnie wrzucamy ugotowany makaron oraz starty żółty ser, mieszamy.
Krok 3
Makaron w sosie wykładamy na tortillę, zwijam. Grillujemy do złotego koloru
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej