Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

50 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu (al dente).

Krok 2

Na patelni smażymy boczek oraz cebulę pokrojone w kostkę na rumiano, dodajemy pokrojoną papryczkę chilli oraz pokrojony drobno szczypiorek. Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy Fix, mieszamy, dodajemy masło, gotujemy aż sos zgęstnieje. Całość wlewamy na patelnię że smażonym boczkiem i cebulką, a bastępnie wrzucamy ugotowany makaron oraz starty żółty ser, mieszamy.

Krok 3

Makaron w sosie wykładamy na tortillę, zwijam. Grillujemy do złotego koloru

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Domowy kebab w chlebku pita
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej