Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasy pokrój w plasterki i podsmaż na odrobinie oleju na patelni z przyprawą do mięs.

Krok 2

Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w paski lub kostkę paprykę i dopraw przyprawami grubomielonymi knorr z czosnkiem i ziołami prowansalskimi oraz z wędzoną papryką, duś pod przykryciem około 10-15 minut.

Krok 3

Dodaj do całości pokrojone w ćwiartki wcześniej ugotowane ziemniaki, dopraw do smaku i wymieszaj całość już na wyłączonym palniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej