Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasy pokrój w plasterki i podsmaż na odrobinie oleju na patelni z przyprawą do mięs.

Krok 2

Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w paski lub kostkę paprykę i dopraw przyprawami grubomielonymi knorr z czosnkiem i ziołami prowansalskimi oraz z wędzoną papryką, duś pod przykryciem około 10-15 minut.

Krok 3

Dodaj do całości pokrojone w ćwiartki wcześniej ugotowane ziemniaki, dopraw do smaku i wymieszaj całość już na wyłączonym palniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej