Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasy pokrój w plasterki i podsmaż na odrobinie oleju na patelni z przyprawą do mięs.

Krok 2

Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w paski lub kostkę paprykę i dopraw przyprawami grubomielonymi knorr z czosnkiem i ziołami prowansalskimi oraz z wędzoną papryką, duś pod przykryciem około 10-15 minut.

Krok 3

Dodaj do całości pokrojone w ćwiartki wcześniej ugotowane ziemniaki, dopraw do smaku i wymieszaj całość już na wyłączonym palniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej