Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasy pokrój w plasterki i podsmaż na odrobinie oleju na patelni z przyprawą do mięs.
Krok 2
Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w paski lub kostkę paprykę i dopraw przyprawami grubomielonymi knorr z czosnkiem i ziołami prowansalskimi oraz z wędzoną papryką, duś pod przykryciem około 10-15 minut.
Krok 3
Dodaj do całości pokrojone w ćwiartki wcześniej ugotowane ziemniaki, dopraw do smaku i wymieszaj całość już na wyłączonym palniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej