Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasy pokrój w plasterki i podsmaż na odrobinie oleju na patelni z przyprawą do mięs.
Krok 2
Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w paski lub kostkę paprykę i dopraw przyprawami grubomielonymi knorr z czosnkiem i ziołami prowansalskimi oraz z wędzoną papryką, duś pod przykryciem około 10-15 minut.
Krok 3
Dodaj do całości pokrojone w ćwiartki wcześniej ugotowane ziemniaki, dopraw do smaku i wymieszaj całość już na wyłączonym palniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej