Zasmażana biała kiełbasa z papryką i ziemniakami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasy pokrój w plasterki i podsmaż na odrobinie oleju na patelni z przyprawą do mięs.
Krok 2
Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w paski lub kostkę paprykę i dopraw przyprawami grubomielonymi knorr z czosnkiem i ziołami prowansalskimi oraz z wędzoną papryką, duś pod przykryciem około 10-15 minut.
Krok 3
Dodaj do całości pokrojone w ćwiartki wcześniej ugotowane ziemniaki, dopraw do smaku i wymieszaj całość już na wyłączonym palniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej