Śledzie cytrynowe w oleju przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie cytrynowe w oleju

Autor: maste_official Martyna Sobczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

1 garść

350 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę dokładnie umyj i obierz. Pokrój ją w cienkie plastry (wyciągając przy tym pestki), Cebulę również pokrój w cienkie plastry, a śledzie w 3 cm kawałki.

Krok 2

Na dnie dużego słoika ułóż plastry cebuli, następnie plastry cytryny, dodaj kilka ziarenek ziela angielskiego oraz 2 listki liścia laurowego. Następnie połóż pokrojonego śledzia i podlej warstwę oleju. Wypełnij cały słoik przekładając składniki dokładnie w ten sam sposób. Ostatnią warstwą powinna być cytryna z przyprawami.

Krok 3

Dobrze ugnieć wszystkie składniki tak, aby pozbyć się jak najwięcej powietrza. Następnie uzupełnij pustą przestrzeń olejem – całość powinna być dokładnie przykryta.

Krok 4

Śledzie odstaw na minimum dobę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej