Śledzie cytrynowe w oleju przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie cytrynowe w oleju

Autor: maste_official Martyna Sobczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

1 garść

350 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę dokładnie umyj i obierz. Pokrój ją w cienkie plastry (wyciągając przy tym pestki), Cebulę również pokrój w cienkie plastry, a śledzie w 3 cm kawałki.

Krok 2

Na dnie dużego słoika ułóż plastry cebuli, następnie plastry cytryny, dodaj kilka ziarenek ziela angielskiego oraz 2 listki liścia laurowego. Następnie połóż pokrojonego śledzia i podlej warstwę oleju. Wypełnij cały słoik przekładając składniki dokładnie w ten sam sposób. Ostatnią warstwą powinna być cytryna z przyprawami.

Krok 3

Dobrze ugnieć wszystkie składniki tak, aby pozbyć się jak najwięcej powietrza. Następnie uzupełnij pustą przestrzeń olejem – całość powinna być dokładnie przykryta.

Krok 4

Śledzie odstaw na minimum dobę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej