Śledzie cytrynowe w oleju przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie cytrynowe w oleju

Autor: maste_official Martyna Sobczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

1 garść

350 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę dokładnie umyj i obierz. Pokrój ją w cienkie plastry (wyciągając przy tym pestki), Cebulę również pokrój w cienkie plastry, a śledzie w 3 cm kawałki.

Krok 2

Na dnie dużego słoika ułóż plastry cebuli, następnie plastry cytryny, dodaj kilka ziarenek ziela angielskiego oraz 2 listki liścia laurowego. Następnie połóż pokrojonego śledzia i podlej warstwę oleju. Wypełnij cały słoik przekładając składniki dokładnie w ten sam sposób. Ostatnią warstwą powinna być cytryna z przyprawami.

Krok 3

Dobrze ugnieć wszystkie składniki tak, aby pozbyć się jak najwięcej powietrza. Następnie uzupełnij pustą przestrzeń olejem – całość powinna być dokładnie przykryta.

Krok 4

Śledzie odstaw na minimum dobę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie cytrynowe w oleju   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej