
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
10 ziaren
4 ziarna
4 sztuki
200 gramów
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej 2,5 l wody. Dodaj głowę, ogon i kręgosłup z ryby, obrane jarzyny, ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz liście laurowe. Posól, zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez 1 godz.
Krok 2
Odcedź, zachowując tylko wywar.
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj bardzo drobno posiekaną cebulę. Zeszklij ją, a następnie wsyp mąkę i całość lekko zrumień.
Krok 4
Na patelnię wlej trochę przestudzonego wywaru, dokładnie wymieszaj, by nie było grudek z mąki, a potem przelej zawartość patelni do garnka z wywarem.
Krok 5
Dodaj do zupy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj, aż zmiękną. Wlej śmietanę, dodaj pokrojone w kostkę filety z łososia bez skóry i zagotuj.
Krok 6
Dopraw majerankiem, rozcierając go w dłoniach. Dodaj do smaku soli i pieprzu. Podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej