
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 litr
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki i ziemniaka obrać, pokroić w kostkę. Szalotki i czosnek posiekać. Warzywa dusić na maśle ok. 5 min. Dodać ocet, bulion i liść laurowy - gotować pod przykryciem ok. 45min. Usunąć liść laurowy, doprawić solą, pieprzem i sosem worcester. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej