Barszcz ze smażonych buraków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ze smażonych buraków

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i ziemniaka obrać, pokroić w kostkę. Szalotki i czosnek posiekać. Warzywa dusić na maśle ok. 5 min. Dodać ocet, bulion i liść laurowy - gotować pod przykryciem ok. 45min. Usunąć liść laurowy, doprawić solą, pieprzem i sosem worcester. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej