Barszcz ze smażonych buraków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ze smażonych buraków

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 litr

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i ziemniaka obrać, pokroić w kostkę. Szalotki i czosnek posiekać. Warzywa dusić na maśle ok. 5 min. Dodać ocet, bulion i liść laurowy - gotować pod przykryciem ok. 45min. Usunąć liść laurowy, doprawić solą, pieprzem i sosem worcester. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej