Barszcz ze smażonych buraków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ze smażonych buraków

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 litr

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i ziemniaka obrać, pokroić w kostkę. Szalotki i czosnek posiekać. Warzywa dusić na maśle ok. 5 min. Dodać ocet, bulion i liść laurowy - gotować pod przykryciem ok. 45min. Usunąć liść laurowy, doprawić solą, pieprzem i sosem worcester. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej