Barszcz ze smażonych buraków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ze smażonych buraków

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 litr

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i ziemniaka obrać, pokroić w kostkę. Szalotki i czosnek posiekać. Warzywa dusić na maśle ok. 5 min. Dodać ocet, bulion i liść laurowy - gotować pod przykryciem ok. 45min. Usunąć liść laurowy, doprawić solą, pieprzem i sosem worcester. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ze smażonych buraków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Słoneczna zupa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej