Zupa ziemniaczana ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczana ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

null szczypt

0.5 szklanki

null szczypt

null szczypt

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Następnie dodaj włoszczyznę i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 3

Gdy ziemniaki będą miękkie, wyciągnij włoszczyznę.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj.

Krok 5

Śmietanę rozmieszaj z mąka i dodaj do zupy.

Krok 6

Przypraw. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej