
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
null szczypt
0.5 szklanki
null szczypt
null szczypt
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Następnie dodaj włoszczyznę i ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 3
Gdy ziemniaki będą miękkie, wyciągnij włoszczyznę.
Krok 4
Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj.
Krok 5
Śmietanę rozmieszaj z mąka i dodaj do zupy.
Krok 6
Przypraw. Wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej