Zupa ziemniaczana ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczana ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

null szczypt

0.5 szklanki

null szczypt

null szczypt

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Następnie dodaj włoszczyznę i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 3

Gdy ziemniaki będą miękkie, wyciągnij włoszczyznę.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj.

Krok 5

Śmietanę rozmieszaj z mąka i dodaj do zupy.

Krok 6

Przypraw. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej