Zupa ziemniaczana ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczana ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

null szczypt

0.5 szklanki

null szczypt

null szczypt

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Następnie dodaj włoszczyznę i ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 3

Gdy ziemniaki będą miękkie, wyciągnij włoszczyznę.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj.

Krok 5

Śmietanę rozmieszaj z mąka i dodaj do zupy.

Krok 6

Przypraw. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczana ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej