PRZEPISY.PL
Zupa czosnkowa - autor: Kuba

Zupa czosnkowa

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
14
osób dodało do Mniamlisty
14
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ząbki czosku10 szt
  • ser topiony150 g
  • tarty ser żółty1 szklanka
  • grzanki2 szklanki
  • masło1 łyżka
  • Krok 1

    Czosnek drobno siekamy i dusimy (lekko przesmażamy) w maśle kilka minut.
  • Krok 2

    Gotowy bulion doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy czosnek i pokrojony w kawałki ser topiony. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.
  • Krok 3

    Przed nałożeniem dodajemy żółty ser tak by ten lekko się rozpuścił.
  • Krok 4

    Podajemy posypaną szczypiorkiem lub natką pietruszki z grzankami. Smacznego!

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

553
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
78
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
6
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
460
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe