Zupa kalafiorowa z mięsnymi kluseczkami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 szklanki

1 sztuka

4 łyżki

5 łyżek

1 sztuka

5 łyżek

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulionetki rozpuść w ok. 1,5 l wody.

Krok 2

Mięso wrzuć co rozdrabiniacza albo zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj jajko, kaszę, dopraw do smaku solą i pieprzem, po ok. 1/2 łyżeczki. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Do wrzącego płynu wrzuć marchewkę, pora i kalafiora. Małą metalową łyżeczką maczaną w gorącej zupie nabieraj małe porcje mięsnej masy i wkładaj je do garnka - cały czas pomału gotując i co chwilę mieszając delikatnie. Gdy zużyjesz całą mięsną masę pogotuje zupę jeszcze kilka minut na małym ogniu. Dorzuć kostki pietruszkowe. Sprawdź czy warzywa zmiękły.

Krok 4

Śmietanę roztrzep w odrobiną soli, zahartuj gorącą zupę, wlej co garnka. Dodaj koperek i dopraw ew. do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kalafiorowa z mięsnymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kalafiorowa z mięsnymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kalafiorowa z mięsnymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kalafiorowa z mięsnymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kalafiorowa z mięsnymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kalafiorowa z mięsnymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kalafiorowa z mięsnymi kluseczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej