PRZEPISY.PL

Lekko pikantny, kwaskowaty chrzan nadaje zupie kremową konsystencję i zadziorny charakter. Do tego jajka na twardo i pachnąca biała kiełbasa. Pycha.

Zupa chrzanowa z jajkiem - autor: przepisy.pl

Zupa chrzanowa z jajkiem

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
344
osoby dodały do Mniamlisty
344
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula biała2 szt
  • mąka2 łyżki
  • olej80 ml
  • natka pietruszki0.5 pęczka
  • bulion drobiowy2 l
Zupa chrzanowa z jajkiem – krok 1

Krok 1

Cebule drobno pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na oleju.
Zupa chrzanowa z jajkiem – krok 2

Krok 2

Gdy cebula zrobi się szklista dodaj mąkę i całość zasmaż.
Zupa chrzanowa z jajkiem – krok 3

Krok 3

Następnie wlej bulion, dodaj kiełbasę i przyprawę Knorr. Całość gotuj około 20 minut. Po tym czasie kiełbasę wyjmij, lekko wystudź i pokrój w plastry.
Zupa chrzanowa z jajkiem – krok 4

Krok 4

Jaja ugotuj na twardo, następnie posiekaj lub zetrzyj na tarce.
Zupa chrzanowa z jajkiem – krok 5

Krok 5

Do wywaru dodaj chrzan oraz śmietanę i gotuj ponownie około 15 minut, aż zupa przejdzie smakiem chrzanu.
Zupa chrzanowa z jajkiem – krok 6

Krok 6

Tuż przed podaniem dodaj do zupy pokrojoną kiełbasę oraz posiekane jajka. Podawaj z natką pietruszki.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

164
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie
243
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
1343
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
579
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe